Kayseri Barosu Başkan Adayı Avukat Konaç: "İçine Kapanmış, Çözüme Ve Topluma Sırtınıdönmüş Bir Kayseri Barosu Kabul Edilemez"

Kayseri Barosu Başkan Adayı Avukat Fevzi Konaç, içine kapanmış,çözüme ve topluma sırtını dönmüş bir Kayseri Baro'sunun düşünülemeyeceğini söyledi.

Kayseri Barosu Başkan Adayı Avukat Fevzi Konaç, içine kapanmış,çözüme ve topluma sırtını dönmüş bir Kayseri Baro'sunun düşünülemeyeceğini söyledi.

Elmacıoğlu Restorant'ta baro başkan adaylığı tanıtım toplantısında konuşan Konaç, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini belirtti.

Bu süreçte siyasi gerilimlerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Konaç, milli birlik ve bütünlüğün tesisinin toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla mümkün olacağını dile getirdi.

-"Hukuk devletinde husumet ve rövanş mantığı olmaz"-

Reklam
Reklam

Baro seçimlerinde şahsi meselelerin bir kenara bırakılması gerektiğine dikkati çeken Konaç, şunları kaydetti:

"Ülkemiz bu kadar hassas dengeler içindeyken, önemli birtakım davalar görülürken, hukuk dışı hesaplaşmaların var olduğu gibi bir algı oluşturmaya çalışmak yargı sistemine ve bağımsız yargıya yapılacak en büyük haksızlıktır.

Güç bizde artık diyerek hesaplaşma mantığında olunması kabul edilemeyeceği gibi, tüm sürecin hiçbir şey olmamış gibi kapatılmasını isteme hakkı da yoktur. İçine kapanmış, çözüme ve topluma sırtını dönmüş bir Kayseri Barosu kabul edilemez.

İki yıl çabuk geçti, baromuz seçim sürecine girdi. Şahsi meselelerimizi bir kenara bırakarak özellikle mesleğimiz adına duyduğumuz kaygıları önceleyen bir seçim çalışması ve söylemle huzurunuza çıktık."

Muhabir: Mesut İnce / Esma Aygün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: