Kayseri Barosu Başkanı Şirvanlı: Fransa, uluslararası hukuku ihlal ediyor

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, temel dayanağı olmayan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili Fransa’nın...

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, temel dayanağı olmayan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili Fransa’nın çıkardığı inkarın suç sayılacağı yasayla, uluslararası hukukun ihlal edildiğini söyledi.
Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılması ile ilgili yasa tasarısına Kayseri Barosu'ndan tepki geldi.
Baro Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, yaptığı açıklamada, 22 Aralık’ta kabul edilen yasa tasarısının çarpıcı bir şekilde çelişki içerdiği ve yapılan tasarrufun ciddiyetten yoksun olduğunu belirtti. Fransa tarafından 1. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin güney illerinde daha sonrasında Cezayir gibi ülkelerde insanlık suçunun işlendiğine dikkat çeken Murat Şirvanlı, bugün temelsiz Ermeni soykırım iddialarının haklılık kazandırılmaya çalışıldığını ve uluslararası hukuk’un ihlal edildiğini belirtti.
Şirvanlı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Burada, yasa tasarısına dayanak gösterilen 'soykırım suçlarının inkarının suç sayılması', mahiyetindeki Avrupa Birliği çerçeve kararına göre, 2009 yılı Ocak ayında Fransa tarafından bu hususta uluslararası bir mahkeme kararının şart olduğu yönünde şerh konulmuştu. Buna rağmen konulan bu kayıt bağlamında hiç bir itiraz yapılmadan yasa tasarısı meclis tarafından geçmiştir. Oysa Ermeni iddiaları hakkında ne ulusal ne uluslararası herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.”
Tarihi olayların akademik çalışmalarla aydınlatılabileceğini söyleyen Murat Şirvanlı, toplum olarak propaganda amaçlı bu tür yasa tasarruflarına tepki gösterilerek hukuki mücadele yolunun başlamasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz