Kayseri Bilim Merkezi Için Imzalar Atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında kente yapılacak bilim merkezi için protokol imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında kente yapılacak bilim merkezi için protokol imzalandı.

Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'ndaki protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak katıldı.

Törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, yerel yöneticilerin kentlerine yapılacak bilim merkezi konusundaki heyecanlarını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Bilim Teknolojileri Yüksek Kurulu'nda illerde bilim merkezi kurulması kararı alındığını hatırlatan Altunbaşak, "Bu çerçevede başlattığımız çalışmalarda en hızlı yol alan illerimizden bir tanesi de Kayseri. Türkiye'deki 81 ilimizden TÜBİTAK'la sözleşme imzalayan 3'üncü ilimiz Kayseri oldu. Başkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyetten dolayı ve bilim merkezi konusunda en hızlı koşan illerimizden biri olduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Merkez Avrupa'nın sayılı bilim merkezlerinden"-

Büyükşehir Belediyesi'nin ön protokolün şartlarını kısa sürede yerine getirdiğini belirten Altunbaşak, şunları kaydetti:

"Bugün sözleşmeyle düğmeye basıyoruz. 2016 yılında sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak bir merkezi Kayseri'de açacağız. Kayseri zaten girişimciliği ve başarılarıyla ünlü bir şehir. Bu bilim merkezinin Kayseri'den daha başarılı gençler yetişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Altunbaşak, TÜBİTAK olarak bilim merkezleri için tüm Türkiye'de yaklaşık 1 milyar lira kaynak ayırmayı planlandıklarını sözlerine ekledi.

Özhaseki ise Anadolu Harikalar Diyarı'na yapılacak bilim merkezi ile bir hayalinin gerçekleşeceğini söyledi.

Bilim merkezinin özellikle gençlerin ufkunu açacağını belirten Özhaseki, "Belediye, bilim merkezinin binasını hazır edecek. İçinin tefrişini ise TÜBİTAK yapacak. İşletilmesi noktasında TÜBİTAK'la ortak hareket edeceğiz. Özellikle yer olarak biz Anadolu Harikalar Diyarı'nın yanını seçtik. Çünkü günde en az 50-60 bin kişinin buraya geleceğini tahmin ediyoruz. Orada 10 ayrı etkinlik olacak. Böyle bir yere bilim merkezi yaptığımızda insanlar ilgi duyacaklar, içeride ne olduğuna bakacaklar, özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, öğrenciler buradan istifade edecekler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, daha sonra Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde "TÜBİTAK-Üniversitesi Bölge İstişare Toplantısı"na katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz