Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özpaseki, şehirlerin geleceklerinin, şehri yönetenlerin ufukları ile direk ilgili olduğunu...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özpaseki, şehirlerin geleceklerinin, şehri yönetenlerin ufukları ile direk ilgili olduğunu söyledi.

“Etraftaki şehirlerle ve ülkelerdeki şehirlerle yarışmak zorundayız. Bu yarışta geriye kalanlar fonksiyonlarını yitiriyorlar” diyen Başkan Özhaseki, “Şehirlerin gelecekleri aslında oradaki yöneticilerin ufukları ile direk ilgilidir. Eğer bir şehrin geleceği ileride merkez olma yönünde doğru adımlar atılan bir yönde gidiyorsa şehir büyüyorsa emin olun oradaki yöneticilerin ufukları ile doğrudan ilintilidir. Bu konuda kendimi kastetmiyorum. Ticaret Odasını, Sanayi Odasını, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını kastediyorum. Elbetteki nispeten hissemize düştüğü kadar belediyeleri de kastediyorum. Çalışkan ve doğru işler yaparak ufuklu işler yapıyorsak o işler büyüyor ve şehir merkez haline geliyor” diyerek şu şekilde konuştu:

Reklam
Reklam

“Tersi olursa, birbirimize düşmüşsek, işlerimize yardım etmiyorsak, hasetlik fesatlık almış gitmişsek, birbirimizin ayağının altına karpuz kabuğu koymuşsak, yöneticiler basit hesaplar içine düşmüşse, büyüme ve gelişme olmuyor.

Şükür Allah’a yaptığımız çalışmalarda uyumlu olmaya çalışıyoruz. Ufak tefek sıkıntılar varsa gidermek istiyoruz.

3 dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Diğer belediye başkanı arkadaşlarımız ile sürekli olarak altyapı çalışmaları ile uğraştık. Şehirde kaldırım ve yol ne varsa elden geçirdik. Devasa projeler ortaya çıktı.

Bu dönemde ise 2009 seçimleri öncesindeydi. Sivil toplum örgütlerinin tüm temsilcileri ile toplantı yaptık. Şehirle ilgili bilgilerimi paylaştım. 10 başlıkta Kayseri geleceğe nasıl taşınır onu anlattım. O gün paylaştığım projeler bu gün hayata geçiyor. Yaptığımız işler bize kanun olarak yüklenen bir iş değil. İkinci bir üniversite, stadyum bizim işimiz değildi. Bir belediye bunu yapmasa vatandaş ta niye yapmadınız diye sormazdı. Ama burası bizim memleketimiz ve yapmak zorundayız. Belki başımız belalara girecek ve bir sürü fesatlarla uğraşacağız. Olsun ama bunlarla uğraşabiliriz. O gün bu gündür bu projeler için çalışıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: