"Kayseri Derbisi'ne Doğru

KAYSERİ (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 6. haftada oynanacak Kayseri Erciyesspor-Kayserispor maçı öncesi taraftarlardan dostluk çağrısı yapıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 6. haftada oynanacak Kayseri Erciyesspor-Kayserispor maçı öncesi taraftarlardan dostluk çağrısı yapıldı. Horanta Taraftar Grubundan yapılan açıklamada, "Kayseri derbisi"nin centilmenlik içerisinde başlayıp tamamlanmasını temenni ettikleri belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Uzun bir zaman sonra bir kez daha Kayseri'de dostluğun ve kardeşliğin futbol sahalarına yansımasına şahitlik edeceğiz. Spor Toto Süper Lig’ de İstanbul derbilerinden sonra tek derbi olma özelliği taşıyan Kayseri derbisinde şehrin iki kardeş, iki dost takımı karşı karşıya gelecek. Öncelikle bu gururu tüm şehrin yaşamasını temenni ediyoruz. Ülkede her alanda olduğu gibi spor alanında da örnek bir şehir olma görevi bugün bir kez daha Kayseri'ye düşmüştür." Karşılaşmadan tüm ülke futboluna iyi mesajların verileceği vurgusu yapılan açıklama şöyle dam etti: "Futbolun sadece bir oyun olduğunu, kavgadan, gürültüden uzak, dostluk ve kardeşlik içerisinde de izlenip, oynanabileceğini, iki takım futbolcularının, yönetimlerinin ve taraftarlarının nasıl kardeş ve dostça bir müsabakada yer alabileceklerini biz bugün Kadir Has Stadyumunda göstermeye hazırız. Bunun için bütün hazırlıklarımız tamam. Biz bugün Kayseri derbisi ile tüm ülkeye örnek olabileceğimizi çok iyi biliyor, bundan önce yaptığımız gibi kazananın her halükarda Kayseri olacağını, Kayseri’ de ve Türkiye’ de ki her kesime vurgulayacağımızı deklare ediyoruz." Dostluğun kazanmasının temenni ediliğini açıklama şöyle sona erdi: "Yıllardır Kayseri’ de bütün Kayserililerin kalbinden ve aklından geçen 'iki takım tek yürek' sloganını hayata geçirmek için, diğer şehirlerde yaşanan derbi gerginliklerinin hiç bir şekilde Kayseri’ de yaşanmaması için, şehrin iki takımı arasındaki kardeşliği, dostluğu en üst seviyeye çıkarmak için Horanta olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağımızı bütün spor kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: