Kayseri Erciyes'i düşündüren sıcak hava

Kayseri Erciyesspor, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda İsrail temsilcisi Maccabi Telaviv ile oynayacağı maçtan önce İsrail'deki hava şartlarına uyum sağlayabilmek için Mersin veya Antalya'da 3 günlük kampa girecek.

Kura çekimini değerlendiren Kayseri Erciyesspor Başkanı Enver Kemaloğlu, güzel bir kura çektiklerini ifade ederek, "İsrail futbolunun son 10 sene içerisinde yaptığı kalkınmayı inkar edemeyiz. Maccabi Telaviv daha önce Fenerbahçe ile de maç yapmıştı. O maç gözümün önüne geliyor. Bizi düşündüren tek şey rakibin gücü değil, İsrail'deki hava şartları. Maç tarihinde orada yüzde 80-85 oranında nem olacak. İlk olarak futbolcularımızı buna alıştırmamız lazım. Futbolcularımız neme alıştırmak için maçtan 3 gün önce Mersin veya Antalya'da kampa gireceğiz. Maç tarihinden önce böyle bir kamp yapmamız bizim için çok iyi olacak. Kamp süresinde hazırlık maçı da oynayabiliriz. Böylelikle futbolcularımız İsrail'in nemli havasına alışmış olacak. Bunun dışında rakibin gücü açısından herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Reklam
Reklam

"MACCABI TELAVIV, BİZİ KÜÇÜMSERSE KAYSERİ ERCİYESSPOR'UN GÜCÜNÜ GÖRÜR"
Kayseri'nin UEFA Kupası'nda başarıya susadığını belirten Başkan Kemaloğlu, "Yeni bir takım kurduk ve birçok futbolcu transfer ettik. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kamp dönemimiz boyunca uyum sorununu aştık. Şu an takımımızda UEFA Kupası'nda ilk defa oynayacak çok genç ve başarıya susamış futbolcularımız ile tecrübeli ağabeyleri var. Kamp dönemimizde neredeyse 2 günde bir maç yaptık. Kayseri'nin şehir olarak UEFA Kupası'nda başarıya susadığının bilincindeyiz ve başarılı olmak için çok çalışıyoruz. İlk maçı deplasmanda oynayacak olmamız da bizim için avantaj diye düşünüyorum. Şu an biz Lig A'da mücadele eden bir ekibiz. Maccabi Telaviv bunu düşünür ve bizi küçümserse işte o zaman Kayseri Erciyesspor'un gücünü görür" diye konuştu.