“Kayseri geleceğin şehri”

Son yıllarda yakaladığı gelişim ivmesi ile Türkiye'de adından en çok bahsedilen şehir olan Kayseri, gelecek 20 yılın 'en parlak' şehirlerinden birisi olacak.

Küresel danışmanlık şirketi The Boston Consulting Group tarafından hazırlanan ve bugün birçok ulusal gazetede haber olan rapora göre Kayseri, gelişmekte olan ülkelerin 500 binin üzerinde nüfusa sahip 717 büyük kenti ve gelecek 20 yılda bu nüfusa ulaşacak 371 kenti ile birlikte önümüzdeki dönemin en büyük potansiyel pazarlarından birisi olacak.

Ulusal gazeteler tarafından 'Bu 9 şehre yatırım yapan kazanacak' veya '9 Türk Şehri geleceği parlaklar arasına' girdi şeklinde başlıklarla yansıtılan rapora göre Kayseri, geleceğin en önemli şehirlerinden birisi olacak.

Reklam
Reklam

Türkiye'den Kayseri ile birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Konya ve Antalya'nın yer aldığı raporla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin gelişiminin uluslararası kuruluşlar tarafından da tescillendiğinin altını çizerek, "Şehrimiz, son yıllarda her alanda büyük gelişimler sağlıyor. Başta şehircilik olmak üzere, ekonomiden spora, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda önemli bir gelişim ivmesi yakaladık. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, bakanlardan büyükelçilere kadar birçok kişi ve grup tarafından Türkiye'ye örnek gösterilen Kayseri, şimdi de önemli bir küresel danışmanlık şirketi tarafından öne çıkartıldı. Kayseri'de gelişim ve değişim, ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da dikkat çekiyor. Bu da bize gurur veriyor. Şehir olarak yakalamış olduğumuz bu gelişimi daha üst noktalara çekmek için çaba göstermeye devam edeceğiz" dedi.