Et ve tavuk dürümde fiyat düştükçe, içindeki et oranı da düşüyor. Standart dışı dürüm satışlarının engellenmesi için belediyelerden denetimlerin arttırılmasını talep eden Kayseri Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Tüketiciler, et mi yoksa ot mu yediğine dikkat etsin." dedi.
Zaman darlığı ve yoğunluk nedeniyle insanlarda hazır yiyecek tüketim alışkanlığı her geçen gün artıyor. Talebe bağlı olarak dürüm satış noktaları da artış gösteriyor. Dürümcülerin kendi arasındaki rekabet ise, fiyatların aşağı çekilmesini beraberinde getirdi. Ancak bu durum sunulan hizmete negatif olarak yansıdı. Dürümde belirli bir standart olmasına rağmen, yapılan araştırmalar bazı işyeri sahiplerinin buna uymadıklarını ortaya koydu. Kayseri Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, fiyatı 1,5 ila 2 lira olan iki ayrı işyerinden dürüm aldırdı. Dürümlerde en az 70 gram olması geren et miktarı birisinde 28 diğerinde 39 gram çıktı.
Oda Başkanı Köse, Kayseri Valiliği ile Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas belediyelerine bir yazı göndererek denetim yapılmasını talep etti. Kamu kurumlarına gönderilen yazıda Köse, dürümün en az 70 gram olması ve et dürümün 5, tavuk dürümün ise 3 liradan satılması gerektiğini anımsattı. Zehirlenme vakalarının artış gösterdiğine de dikkat çeken Köse, yazısında, "1 ve 1,5 liraya satılan dürümlerin içinde kaç gram et olduğu bilinmemektedir. Bu tür yiyecekleri özellikle gelişme çağında olan çocuk ve gençler tüketmektedir. Bu sebepten dolayı bu tarz hizmet veren noktaların bir an önce denetlenerek gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim." ifadelerini kullandı.
TÜKETİCİLER ET Mİ YOKSA OT MU YEDİĞİNE DİKKAT ETSİN
İçinde 70 gramın altında et bulunan dürümün parayla satılamayacağını ifade eden Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, ancak bunun parasız dağıtılabileceğini söyledi. Tüketicileri fiyatlara aldanmamaları konusunda uyaran Köse, "Ucuz etin yahnisi olmuyor. Vatandaşlar et mi yoksa ot mu yediğine dikkat etsin." dedi. Köse, valilik ve belediyeden denetimlerin sıklaştırılmasını istemedeki amaçlarının ise bağcıyı dövmek değil, haksız rekabeti ortadan kaldırmak olduğunu sözlerine ekledi.
Bu arada belirlenen standartlar dışında gıda maddesi satan işyerleri hakkında işyeri kapatma ve 245 lira para cezası öngörülüyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz