Kayseri Medyası Güçleniyor

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN), tarafından ortak yürütülen ‘Kayseri Medyası Güçleniyor’ adlı...

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN), tarafından ortak yürütülen ‘Kayseri Medyası Güçleniyor’ adlı proje hayata geçirildi.

Meslek içi kapasiteyi arttırmak amacıyla başlatılan eğitim seminerlerine Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve birçok basın mensubu katıldı. Seminer öncesi bir açıklama yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, geçen ay Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN)’na ‘Kayseri Medyası Güçleniyor’ adı altında bir projeyle başvurduklarını ve bir protokol imzaladıklarını söyledi. Altınkaya, “Arkadaşlarımız ve sayın genel sekreterimizin katkısıyla bizim, ORAN'ın kuruluşundan bu zamana kadar yaptığımız ilk başvurudur. Değerli genel sekreterimizin ve mesai arkadaşlarının desteğiyle bu eğitim seminerine onay çıktı. 7 ayrı dalda meslektaşlarımıza haber yazma tekniğinden, fotoğraf ve kamera çekimine kadar, zamanı iyi kullanmadan etkili iletişime kadar 7 ayrı dalda, Kayseri ve civarından gelen hocalarımız tarafından 36 saat süreyle ders verilecek. Cemiyetin salonunda yapılsın istedik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının azami faydayı almalarını sağlamak amacıyla böyle bir seminer başlatıldığını belirten Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, 11-22 Şubat tarihleri arasında her gün kurs verileceğini ifade etti. Palancıoğlu, “Orta Anadolu Ajansı'nın teknik destek faaliyetleri kapsamında başarılı bulunan Gazeteciler Cemiyeti'nin projesi bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. 22 Şubat'a kadar sürecek ve her gün bu eğitim seminerleri devam edecek. Özellikle Ankara'dan ve İstanbul'dan, hem TRT'den diksiyon için eğitmen gelecek. Hem de ödüllü bir fotoğrafçı, haber fotoğrafı çekimiyle ilgili eğitim verecek. Güzel bir eğitim olacağını düşünüyorum. Tabi bu tür eğitimlerin de devam etmesi gerekiyor. Meslek içi eğitimler kapasite arttırmak açısından çok önemli. Bu eğitimlerin bölgemize faydalı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vasıtayla basın mensuplarının azami faydayı almalarını temenni ediyoruz. İnşallah bu başlangıç olacak ve bundan sonrada devam edecek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: