Kayseri Memur-sen Kadın Kolları Üyeleri Biraraya Geldi

Kayseri Memur-Sen Kadın Kolları üyeleri tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Kayseri Kadın...

Kayseri Memur-Sen Kadın Kolları üyeleri tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy, kadınları başarılı olamayan bir milletin başarılı olamayacağını söyledi.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliğince yapılan toplantıya Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy, Başkan Yardımcısı ve Vekili Fatma Zehra Altındağ ve sendika üyeleri katıldı. Kadın sorunlarının ortadan kaldırılması için öncelikle kadın-erkek ayrımcılığına son verilmesi gerektiğini dile getiren Özsoy, “Kadına yönelik şiddet ve istismar önlenmeli, eğitime gereken önem verilmeli, kız çocuklarının okullaşma oranı artırılmalı, kadının çalışma hayatında etkin olması ve siyasal hayata katılımının sağlanması gerekmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” adıyla Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattıklarını belirten Özsoy, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin, kılık ve kıyafetine dair yönetmelikle, kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesiminden, başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapan ihtilal dönemi, yönetmeliklerle kamu çalışanlarını, kışla havasında yönetmeye çalışan zihniyetin bakiyesi olarak devam ediyor. Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği Türkiye’de en çok acıya maruz kalanlar kadınlarımızdır. Başörtüsü, inanma ve inandığını yaşama hürriyetinin ve insan olmanın gereği olarak kadınların kimliği ve kişiliği olarak kabul edilmelidir. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kanıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele vererek bu çağdışı yasak kaldırılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: