Kayseri Memur-Sen Kamuda Kıyafet Özgürlüğü Için 300 Bin Imza Topladı

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi yurt genelinde 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' adıyla başlatılan imza kampanyası dahilinde...

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi yurt genelinde 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' adıyla başlatılan imza kampanyası dahilinde kentte 300 bin imza topladı. Toplanan imzaları genel merkeze gönderildiğini kaydeden Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Kampanyayı başlattığımız günden itibaren milletimizin duyarlılığı, bizleri fazlasıyla memnun etti” dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur. Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır” diyen Kalkan sözlerini şöyle tamamladı: “Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM'de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfüyle kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır. Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'na katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi, kurum ve Kayseri halkına çok teşekkür ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: