Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya Kayseri Smmm Odası’nı Ziyaret Etti

Kayseri Ak Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas ve İl...

Kayseri Ak Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas ve İl yönetim kurulu üyesi Ragıp Dost, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Suat Özsoy'u ve yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özsoy, Kayseri AK Parti Milletvekili ve Kayseri SMMM Odası Üyesi Ahmet Öksüzkaya’ya teşekkür etti.

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni bir sayfa açıldığını belirten Özsoy, denetimle ilgili olarak, geçiş sürecinde, SMMM’lerin haklarının kısıtlanması gibi meslek camiasında ayrımcılık yaratan ve T.C. Anayasası’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan bu durumun düzeltilmesinin, büyük bir yanlıştan geri dönülmesini sağladığını belirtti. Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’nın katkılarıyla bunu değiştirmeyi başardıklarını ifade eden Özsoy , bağımsız denetçilerde yetkilendirmenin meslek mensubu olanlar arasından Kamu Gözetimi Kurumu tarafından belli eğitimlerden geçildikten sonra yapılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Özsoy, bu gelişmeler ışığında, TÜRMOB tarafından SMMM Odaları nezdinde başlatılan yoğun ve profesyonel bir şekilde yürütülen bağımsız denetim eğitimlerinin Kayseri SMMM Odası’nda ve birçok odada tamamlandığını, Kamu Gözetimi Kurumu’nun düzenlemeyi planladığı eğitimlerin mükerrer olacağı düşüncesiyle bu hususta da Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’dan yardım beklediklerini ifade etti. Ayrıca, TÜRMOB yönetiminde 80 bin SMMM’yi 4 üyenin, 4 bin YMM’yi ise 5 üyenin temsil ettiği “azınlığın çoğunluğu yönettiği” antidemokratik hükümlerin kaldırılmasını istediklerini de belirten Özsoy, Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’ya mesleki sorunlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, mesleğin denetim mesleği olma yönünde adımlar atıldığını belirterek, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile denetim işinin meslek mensuplarının yapmasının yürürlüğe girdiğini, şirketlerin dünyaya açılması ve önünün açılması bakımından Kanunun son derece önemli olduğunu söyledi. Mesleki sorunlarla ilgili iletilen bilgileri dikkatle değerlendireceğini söyleyen Öksüzkaya, sorunlarla ilgili geniş bir rapor hazırlanarak kendisine iletilmesi halinde bir meslek mensubu olarak Meclis’te de bunun takipçisi olacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy son günlerde artan terör saldırılarında şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımızla ilgili olarak da üzüntülerini dile getirerek “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: