Kayseri, Müzeleri Ve Kültür Mekanlarıyla Keyifle Gezilecek Şehir Oluyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kanunlarla belediyelerin üzerine yüklenen hizmetleri sorunsuz yerine getirirken, kanunlarla...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kanunlarla belediyelerin üzerine yüklenen hizmetleri sorunsuz yerine getirirken, kanunlarla üzerlerine yüklenmeyen hizmetleri de yaparak şehri yaşanabilir hale getirdiklerini açıkladı. Başkan Özhaseki, Kayseri’de müzeler, sanatçılar, sanatkarlar, kültür mekanları ile insanlar için gezebilecekleri keyifli bir şehir olması için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Başkan Mehmet Özhaseki, 8. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali kapanış ve ödül törenine katıldı. Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Başkan Özhaseki, gençleri ve öğretmenlerini tiyatro festivaline katılmalarında dolayı teşekkür etti. Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi olan kadim bir şehir olduğuna dikkat çeken Özhaseki, şunları söyledi: “Şehrimiz birçok medeniyetlere, köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bu kültürlerin buluşma noktasında bir şehir. Bin yıldır da biz Türkler varız. Geçmişe doğru bakıldığında, o kadim medeniyetlerin hepsinde ve bizim medeniyetimizden izler taşıyor. Kayserilinin keskin zekası, beceresi, iş yapma kabiliyeti de kültüre sanata ve Kayseri’nin kendisine has olan kültürlerine damga vurmuş durumda. Bugün bizler de belediye olarak gayretler içindeyiz. Sorumlu olduğumuz işler var. Ama bunların dışında çevremize sahip çıkmamız gereken şeyler vardır. Bir belediye başkanı olarak ben olaya şöyle bakıyorum; Yaşayan insanlar şehirlerden neler bekler? Ne olmasını isterler? Orada neler olursa o şehirdeki bütün nüfus, yaşayanlar mutlu olur. Tabi ki önce şehrin altyapısıdır. Su olmazsa olmaz. 100 yıllık su rezervlerimiz var. Şişe suyu kalitesinde. Kanallar tamam. Kirli sular arıtma tesisinde işlem yapılarak Kızılırmak veriliyor. Üst yapı önemlidir. Yolların düzgün olmasıdır. Alt geçit üst geçitlerin olması ve Kayseri’de dünya standartlarında var.”

Reklam
Reklam

Özhaseki, şehir için bunları yapmanın yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Kültür sanat projeleri, sportif aktiviteler ve aklınıza gelecek etkinlikler de olması gerekiyor. Bunlar varsa insanlar şehirden keyif alırlar. Bunların bir kısmı belediyeye görev olarak yüklenmedi. Öyleyse biz bu şehrin çocuğuyuz, şehir halkı bize görev verdi. O zaman kanun yüklese de yüklemese de birçok şeye el atmalıyız, omuz vermeliyiz. Neyi kastediyorum? Stat projesi var. Kanunda böyle bir görev verilmedi belediyeye. Bakanlıkların görevi. Ama bugün biz şehrimize güzel bir stat kazandırdık. Etkinlikler yapılıyor. İki Süper Lig takımımız var ve maçlar oynayacak. Dünya kupası maçları başlıyor. Dünyanın gelecekte yıldızı olacak futbolcular kendilerini gösterecek. O maçları izleyin.” şeklinde konuştu.

Erciyes’i kayak merkezi haline getirdiklerini belirten Mehmet Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Bu belediyenin görevi değil. Yapmasak da kimse bize kızmaz. Ama burada kayak merkezini şehre kazandırmalıyız. Önümüzdeki yıl Balkan Kayak Şampiyonası burada olacak. Yamula Barajı'nda su sporları var. Anadolu Harikalar Diyarı'nda da tenis şampiyonası var. Kültür sanat projelerinde çalışmalarımız var. Kale içinde çalışma var. 3 metre aşağı iniyor ve arkeoloji müzesi olacak. Sanatçılar sokağı olacak. Kara kalem, yağlı boya yapanlar, pandomim ve müzik dinletilerinin olduğu merkez olacak. Nefes alınacak merkez. Müzeler var. Gevher Nesibe Şifahanesi var. Burası Selçuklu döneminde hastane olarak kullanılmış. Dünyanın ilk tıp fakültesidir. 300 yıl bizim rumuza damga vuran Selçuklu medeniyetinin maalesef müzesi yok. Türkiye’de dünyada müzesi yok. Orada Selçuklu Medeniyeti müzesi açılacak.”

Reklam
Reklam

Başkan Özhaseki, Kayseri Lisesi’nin arka tarafında modern bina inşa edildiğini ve oraya taşınacağını belirterek, eski binanın Milli Mücadele Müzesi olduğunu ifade etti. “63 gencimiz milli mücadele dönemimizde şehit oldu ve okul mezun veremedi” diyen Özhaseki, şunları ekledi: “Biz burada çocuklarımızda, gençlerimizde milli şuurun oluşması adına müze yapıyoruz. Bunlar çok önemli çalışmalardır. Müzelerin olduğu, sanatkarların, sanatçıların bulunduğu ve gezdiği yerlerden keyif almalarını sağlamak bizim görevimizdir. Bunları yapıyoruz. Önemsiyoruz.”

Özhaseki, liselerarası gibi sosyal aktiviteleri ve sinema gibi etkinliklere ev sahipliği yapıldığını belirterek, festivalde ödül alan herkesi tebrik etti. Birçok değerlendirmede en iyi oyuncular, en iyi kostüm gibi dallarda okullar ve oyuncular ödüllendirildi. Ödülleri Başkan Mehmet Özhaseki verdi.

Tiyatro festivaline Kayseri’den 28 okul katıldı. Ankara, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Trabzon ve Türkmenistan’dan birer okul iştirak etti. Toplam 34 okuldan katılımcı sayısı 500 öğrenci sahneye çıktı. 120’ü civarında öğrenciler ve öğretmenler ödül aldı. Festivali yaklaşık 25 bin kişi izledi. 8 yıl boyunca da 222 okul sahne aldı. 4 bin öğrenci tiyatro oyunlarında oynadı. 150 bin kişi de izledi. Etkinlik, Türkiye’nin uluslararası platformdaki ilk ve tek liseler arası tiyatro festivali özelliği taşıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz