Kayseri OSB'de elektrik tüketimi arttı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), üretim yapan firmaların aylık elektrik tüketimleri arttı. Geçen yılın 12...

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), üretim yapan firmaların aylık elektrik tüketimleri arttı. Geçen yılın 12 aylık dönemine göre yapılan hesaplamada, firmalar aylık ortalama 69 milyon kilovat saat elektrik harcadı. Yıllık tüketilen elektrik miktarının ise 830 milyon kilovat saati geçtiği belirtildi. Elektrik abonesinin bin 20 olduğu bölgede doğalgaz abonesinin 608, su abonesinin de 990’a ulaştığı bildirildi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, düzenlenen toplantıda, bölgede geçen yıl yapılan çalışmalar ve 2012 yılı hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Ahmet Hasyüncü, bölgede yıllık 830 milyon kilovat elektrik, 220 milyon kilovat doğalgaz ve 4 milyon metreküp de su kullanıldığını söyledi. Hasyüncü, trafo binaları yenilendiğini ve havai hat tertipli elektrik dağıtım şebekesinin yeraltına alınması işlemi tamamlandığını aktardı. Hasyüncü, 2010 yılında başlanan sayaç otomasyon sistemimize kayıtlı abone sayısının da 518 olduğunu ve bu sayede elektrik tüketiminin yüzde 97'si kontrol edebildiklerini aktardı.

Kayseri OSB Müdürlüğü'nün, emsal organize sanayi bölgeler arasında en düşük elektrik dağıtım bedeli uygulayan bölge olduklarını belirten Hasyüncü, aynı zamanda su dağıtım bedelinin de emsal bölgelere göre düşük belirlendiğini kaydetti.

Ahmet Hasyüncü, Kayseri OSB’de asfaltsız yol kalmadığını da belirterek, "Şu an itibarıyla bölgemizde 150 kilometre asfalt yol bulunmaktadır. Bölgemizin ihracat ve ithalatının artması nedeniyle sanayicilerimize gümrük uygulamalarında kolaylık sağlamak için 50 tırın park edebileceği tır parkının yapımı tamamlandı." dedi.

Reklam
Reklam

Bölgelerinin çevre dostu olabilmesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Hasyüncü, OSB Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlanarak bu yıl faaliyete geçeceğini kaydetti.

Hasyünce, yapılan çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi: “Bu tesis, fiziksel-kimyasal ve biyolojik arıtmanın yapılabileceği, günlük 40 bin metreküp, gerektiğinde ise 60 bin metreküp kapasiteyle çalışacak bir tesis. Bölgemizdeki caddelerin temizliği 3 adet yol süpürme aracıyla düzenli olarak yapılıyor. Evsel atıklar da 3 adet sıkıştırmalı çöp kamyonuyla haftanın 6 günü düzenli olarak toplanıyor ve günlük 27 ton çöp şehir katı atık merkezine taşınıyor. Her yıl düzenli olarak sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmaları yapılıyor. Bu yıl da sanayicilerimizin parsellerine 8 bin adet, ağaçlandırma alanlarına ise 9 bin adet olmak üzere toplam 17 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.”

Ahmet Hasyüncü, Kayseri OSB yönetimi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "38 bin metrekarelik parsel üzerinde, 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin temeli, 11 Nisan 2011'de Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından atıldı ve inşaatı hızla devam ediyor. 30 derslikten oluşacak eğitim merkezinde Ar-Ge Merkezi ve 6 atölye bulunacak. Eğitim merkezinde, öğrencilere 300 yataklı yurt imkânı da sunulacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz