Kayseri Şehidi Sonsuzluğa Uğurlandı.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbul DHA Kayseri'deki terör saldırısInda terhisine 23 gün kala şehit düşen Şehit Ulaştırma

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbul DHA
Kayseri'deki terör saldırısInda terhisine 23 gün kala şehit düşen Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için bugün ikindi namazının ardından Pendik 15 Temmuz Şehitler Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişi cenazeye akın etti. Avlu doldu taştı. Cenezaye katılanlar Pendik sahiline kadar ellerinde Türk bayraklarıyla şehidi son yolculuğuna uğurladı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever cenaze namazına katılan isimler arasındaydı. Anne Gül Ağaçyetiştiren bitkindi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şehit annesini biran olsun yalnız bırakmadı. Ona omuz vererek yanında durdu.

Reklam
Reklam

3 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ
Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren üç kardeşin en küçüğüydü. Ağabeyi Gökhan ve ablası Göknur Ağaçyetiştiren ile çektirdiği fotoğraf sosyal paylaşım hesabında kapak fotoğrafı olarak kaldı. Kayseri'deki hain terör saldırısı birbirlerine sıkı sıkıya bağlı kardeşleri ayırdı.

ACI HABERİ ALAN ABLA KAYSERİ YOLUNDA KAZA GEÇİRDİ. HAFİF YARALANDI
Kayseri'deki acı haberi alır almaz yola çıkan abla Göknur Ağaçyetiştiren evlilik arifesindeydi. Nişanlısıyla Kayseri'ye giderken trafik kazası geçirdiler. Hafif yaralarla atlattıkları kazanın ardından bugünkü cenazeye katıldılar.

ŞEHİT KARDEŞLERİNİ ELLERİNİ KENETLEYEREK UĞURLADILAR
Göknur ve Gökhan şehit kardeşlerinin ardından ellerini kenetleyip acılarını hafifletmeye çalıştı. Şehidin Annesi Gül ve Babası Arif Ağaçyetiştiren ayrı yaşıyordu. Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, anne ve babasını cenazesinde bir araya getirdi. Şehidin kız arkadaşı da cenazede gözyaşı döktü.

FOTOĞRAFINI AĞABEYİ TAŞIDI
Şehit için cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Binlerce vatandaşın duaları arasında, Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi camiden çıkarıldı. Ağabey Gökhan Ağaçyetiştiren kardeşinin cenazesinin ardından fotoğrafını taşıdı. "İdam isteriz" diye bağıran kalabalık, terörü lanetleyen slogan attı. Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in cenazesi Tuzla Aydıntepe Mezarlığı'nda topraga verildi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Şehit Ağaçyetiştiren'in evinin önünden görüntüler
-Cenazeden detaylar
-Çelenklerden detaylar
-Abla Göknur'un annesinin omuzuna yaslanmış görüntüsü
-Ailenin, Ağabey Gökhan Abla Göknur ve Anne Gül Ağaçyetiştirenin el ele görüntüsü
-Baba Arif Ağaçşetiştiren'in görüntüsü -Cenazeye katılanlardan görüntüler, bakanlardan Ak Parti ve CHP heyetinden detay
-Şehidin rahatsızlanan bir yakının ambulansa götürülmesi
-Cenaze için helallik alınması
-Cenaze namazının kılınması
-Vatandaşlardan detay görüntü
-Annenin bakanın desteğiyle ayakta durması
-Abla Göknur'un nişanlısına sarılması
-Cenazenin omuzlarda götürülmesi
-Ağabeyin fotoğrafı taşıması
-Üç kardeşin sosyal medyadaki fotoğrafı
-Şehit Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in fotoğrafı
-Genel ve detaylar

18.12.2016 - 17.02 Haber Kodu : 161218120

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: