Kayseri Türkiye’nin turist profilini değiştirecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve yakın zamanda hayata geçmesi beklenen projeler, Kayseri’nin olduğu kadar...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve yakın zamanda hayata geçmesi beklenen projeler, Kayseri’nin olduğu kadar Türkiye’nin de turist profilini değiştirecek. Deniz, kum güneş üçgenindeki turizme alternatif olacak projeler sayesinde Türkiye’nin turizmden alacağı payın artması bekleniyor.
Yıllardır Kapadokya Bölgesi’ne gelen turistleri Kayseri’ye yönlendirmeye çalışan yönetici ve turizmcilerin, Anadolu Harikalar Diyarı ve Erciyes Master Planı Projeleri sayesinde böyle bir sorunu da kalmayacak. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte, Türkiye’ye deniz, kum, güneş turizmine ek olarak kayak ve doğa turizmi de kazandırılmış olacak. Özellikle kayak sporunun pahalı bir spor olması ve bu sporu yapan kişilerin gelir seviyesinin yüksek olması, Kayseri ve Türkiye’nin turizm gelirlerini de artıracak.
Erciyes Master Planı projesinin yanı sıra Anadolu Harikalar Diyarı da Türkiye’nin turist profilini değiştirecek boyutta olacak. Türkiye’nin Disneyland’ı olarak nitelendirilen proje, Fransa’nın Paris şehrindeki Disneyland’ı aratmayacak.

Reklam
Reklam

ERCİYES YAZ KIŞ PARA BASACAK
Toplam maliyeti 275 milyon Euro olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Dağı’nın hem yazın hem kışın aktif olarak kullanılacağını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yapılan projelerin sadece şehre değil Türkiye ve dünyaya hizmet vereceğini söyledi.
Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Erciyes Projesi'nde bu zamana kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldığını kaydeden Özhaseki, “Büyük çapta ulusal ve uluslararası spor olaylarına, uzun vadede dünya şampiyonası ve hatta olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yaparak Kayseri’yi, Türkiye’nin kış sporları merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra hayata geçireceğimiz ve şu anda çalışmalarına başladığımız devasa projelerden birisi de Anadolu Harikalar Diyarı Projesi. Disneyland tarzı tasarlanan proje ile Kayseri’de sosyal ve kültürel hayat canlanacak. Kumarlı mevkiinde 700 bin metrekare alan üzerine kurulacak Anadolu Harikalar Diyarı’nda her yaş grubuna hitap edecek çok çeşitli oyuncaklar yer alacak. Uluslararası standartlarda hizmet verecek proje, Kayseri ve tüm çevre illere hitap edecek. Tamamlandığında Türkiye’nin en gözde eğlence parklarından biri olacağına kesin gözüyle bakılan proje 120 milyon liraya mal olacak. Anadolu Harikalar Diyarı’nda, eğlence ve oyun parkı, uygarlıklar tarihi, akvaryum ve at binme alanları. Hayvanat bahçesi, su kayağı parkı, spor alanları, sosyal tesisler, buz pateni pisti, otoparklar yer alacak.” dedi.
Kayseri’nin, sadece doğal güzellikleriyle değil tarihi dokusuyla da turizm potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirten Özhaseki, bu kapsamda kale içinde ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz