Kayseri Valisi Yılmaz'ı Ziyaretler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ile birlikte bir süre önce görevine başlayan Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret ederek, başarılar diledi.

Hisarcıklıoğlu, ziyarette, Kayseri'nin valiler açısından şanslı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Daha önce sayın valime hayırlı olsun dileğinde bulunmuştum. Bugün de iyi bir fırsat oldu. Giden valimizde çok başarılıydı. Kayserililer ile de özdeşleşmişti. Yeni gelen valimizi de bir çok yerden tanıyorum ama Tokat Valiliği döneminde yerinde görme fırsatı buldum. Kendisi Tokat'ta halkla bütünleşmişti. Başarılı bir vali olduğu için Kayseri'ye hükümetimiz tarafından atandı. Burada da çok başarılı olacağına inanıyorum"

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz da, herkesle birlikte Kayseri'nin kalkınması için çalışacaklarını ifade etti.

Yılmaz, "Bu bir ekip oyunu, takım ruhu. Bu takım oyununu da tüm Kayserililerle beraber gerçekleştireceğiz. Kayseri, belli bir mesafe almış, Anadolu'da merkez olmuş bir ilimiz. Bunu daha da ileri götürmek hepimizin boynunun borcu" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, günün anısına Vali Şerif Yılmaz'a plaket verdi.

-Gazeteciler Cemiyeti'nin ziyareti-

Öte yandan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri de Vali Yılmaz'ı ziyaret etti.

Altınkaya, Kayseri'nin milli birliği, kültürel değerleri noktasında tüm kamu kuruluşları ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, Kayseri basını hakkında bilgiler verdi.

Vali Şerif Yılmaz da en fazla basınla mesai harcadıklarını söyleyerek, basın camiasına eşit davranacaklarını söyledi.

Daha önce Kayseri-ye gelmesinin demokratik olmayan bir şekilde engellendiğini öne süren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün o fişlemeyi yapanlar hesap veriyor. 2003'te Kayseri'ye atanmam fişlenme nedeniyle engellendi. Ama, bugün cumhurbaşkanımız kendi iline vali olarak tayin etti. Bu Türk demokrasisi adına hakikaten, sevindirici bir durum. Bu kendim vali olduğum için değil, demokrasimizin geldiği nokta adına sevindirici. Ben bunu sayın cumhurbaşkanımıza da söyledim. Çünkü, demokrasi sadece birileri için değil, Türkiye'de yaşayan herkes için gerekli. Herkesin de o demokrasiden istifade hakkı var."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yemliha Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: