Kayseri’de 17 bin kilometre yolda kar temizleme çalışması yapıldı

Kayseri İl Özel İdaresi, kar yağışının fazla olduğu kış döneminde son yılların en yoğun çalışmasını...

Kayseri İl Özel İdaresi, kar yağışının fazla olduğu kış döneminde son yılların en yoğun çalışmasını gerçekleştirerek bu alanda yeni bir rekora imza attı. Ekipler, köy yolları ile protokol imzalanan belde belediye yollarında toplam 17 bin kilometrede karla mücadele çalışması yaptı. Bu rakam Türkiye’nin bir ucundan bir ucunu 10 kez kat etmek anlamına da geliyor.

Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, her yıl olduğu gibi bu yılda kış aylarına girmeden önce 7 ayrı ekip oluşturduklarını kaydetti. Karla mücadelede görev yapacak personel sayısını azaltmalarına karşın alanında deneyimli personelden oluşan ekiplerin bu yıl her zamankinden daha yoğun bir karla mücadele çalışması yaptığını kaydeden Atsız, şunları söyledi: "Köy yollarımız ile bizimle protokol imzalayan belde belediyelerin ana yollarında herhangi bir sorun yaşanmaması için ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalıştı. Bu yıl kar yağışı Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de çok yoğun gerçekleşti. Özellikle Sarız, Pınarbaşı, Tomarza gibi bölgelerimizde kar kalınlığının 2,5 metreye ulaştığını gördük. Ancak, kış şartları ne kadar ağır olursa olsun ekiplerimizin özverili çalışması sonucu köy yollarımızı en geç 36 saat içerisinde ulaşıma açmayı başardık. Bu dönem ekiplerimiz toplam 17 bin 76 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptı. Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna, yani Kars’tan İzmir’e uzaklığın 1700 kilometre olduğunu düşünürsek ekiplerimiz bu yolu 10 kez kat etmiş oldu."

Reklam
Reklam

Karla mücadele ekiplerinin yaptığı bu çalışmanın son yılların rekoru olduğunu ifade eden Atsız, ekiplerin 2011 yılında 10 bin 195 kilometre, 2010 yılında 7 bin 88 kilometre, 2009 yılında 8 bin 646 kilometre 2008 yılında ise 12 bin 959 kilometre karla mücadele çalışması yaptığını söyledi.

Mustafa Atsız, "Jandarma ve kaymakamlıklarımız ile koordineli bir çalışma yürüttük. Bu işbirliği sonucu en ücra köyümüzde yaşayan bir vatandaşımız dahi mağdur edilmedi. Sorunu, sıkıntısı olan, hastası olan her haneye azami gayret göstererek yanlarında olduk. Gelen ihbarlara anında cevap verdik." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: