Kayseri'de 290 Bin Öğrenci Karne Aldı

Kayseri'de 290 bin öğrenci karne alarak, 2011-2012 eğitim dönemini tamamladı.

Kayseri'de 290 bin öğrenci karne alarak, 2011-2012 eğitim dönemini tamamladı.

İzzet Öksüzkaya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Mevlüt Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okulu yaptıran hayırsever iş adamı İzzet Öksüzkaya, Okul Müdürü Selim Demirkollu, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Vali Bilici, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere tatilde kitap okumalarını tavsiye ederek, "Karnesinde zayıfı çok olan öğrenci olduğunu düşünmüyorum. Durumu iyi olmayan öğrencimiz de olabilir. Aileler çocuklarını eleştireceğine onlara destek vermeli. Çocukların gözlerinden zeka fışkırıyor. Aileler çocuklarının tatil yapmalarına da fırsat vermeli. Tatilde yoğun şekilde kitap okurlarsa ders başarılarında ciddi oranda atış olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da başarılı bir eğitim yılını daha geride bıraktıklarını belirterek, "Yaklaşık on aylık süreçten sonra 290 bin öğrenci tatile giriyor. Bu dönem YGS'de Kayseri ilk 10'a girerek üzerine düşeni yaptı. SBS'ye girecek öğrencilere de başarılar diliyorum. İnşallah Kayseri'ye yeni başarılar getirirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Bilici, öğrencilere karne ve başarı belgeleri ile çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: