Kayseri’de 90 Koruyucu Aile 96 Çocuğa Bakıyor

Kayseri’de koruyucu ailelik hizmete veren 90 aile, çeşitli nedenlerden dolayı yurtta kalmak zorunda olan 96...

Kayseri’de koruyucu ailelik hizmete veren 90 aile, çeşitli nedenlerden dolayı yurtta kalmak zorunda olan 96 çocuğun aile ortamında yetişmesine imkan sağlıyor.

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, koruyucu aile uygulamasının kimsesiz çocukların aile ortamında yetişmesi adına önemli olduğuna dikkat çekti. Kayseri’de şu ana kadar 90 ailenin 96 çocuğa baktığını belirtti. Her yıl koruyucu aile sayısına 20 kadar yenisinin eklendiğini ifade etti. Karadeli, çocukların bakım süreleri ile ilgili 18 yaşını tamamlamış, eğitimini tamamlayarak kendi yuvasını kuranların da 15-20 arasında değiştiğini aktarıyor.

Reklam
Reklam

Süleyman Karadeli, birçok ailenin koruyucu aile ile birlikte çocuk için devletten yapılan ödemeleri ise harcamadığını, çocuk için bankada açtırılan bir hesaba çocuk adına yatırıldığını ifade ediyor. Karadeli, ailelerin, bu parayı çocuklar hayata atıldığında kendi evini, işini kurmada kullanmasını daha çok istediklerini belirtti.

Bazı ailelerin ise bu ödeneği çocukların ihtiyaçları için kullanarak değerlendirdiğini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: