Kayseri'de balmumu heykel sergisi

KAYSERİ (İHA) - Rusya St. Petersburg Balmumu Heykel Müzesi'nden getirilen ve bugüne kadar birçok ülkede sergilenen, dünya tarihine geçmiş 45 kişinin balmumu heykeli, Kayseri'de özel bir alışveriş merkezinde hazırlanan müzede sergilenmeye başlandı.

Aralarında Atatürk, Mimar Sinan, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, ve Napolyon, gibi isimlerin de bulunduğu balmumu heykeller, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Alışveriş merkezinde düzenlenen açılışa, Kayseri Valisi Osman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Dünya tarihinin önemli kişilerine ait balmumu heykellerin her birinin yaklaşık 3 ay süren özverili bir çalışmanın sonrasında ortaya çıkartıldığı öğrenildi. Canlı görünüm sağlamak amacıyla protez göz, protez diş ve gerçek insan saçının kullanıldığı heykellerin her biri üzerinde 15 sanatçı çalıştığını belirten Jale Kuşhan, balmumu heykellerin öğrencilerin eğitilmesinde de büyük rol oynadığını belirtti. Kuşhan, heykellerin yaşayan kişilere mask uygulaması, ölen kişilerin ise kemik yapılarından yola çıkılarak hazırlandığını belirtti. İlk kez Kayseri'de sergilenen tarihi sergide; Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Yunus Emre, Şeyh Şamil, Cengiz Han, Mimar Sinan, Kemal Sunal, Barış Manço, gibi sanatçıların yanı sıra, Dostoyevski, Lenin, Stalin, Brejnev, Gorbaçov, Prenses Diana, Napolyon, Fransa Kralı XV. Lui ve sevgilisi Madam Pompaur, Karl Marx, Arnold Schwarzenegger, Elvis Presley, Beatles Müzik Grubu, Kazanova ve Leonardo da Vinci gibi tarihe damgasını vurmuş isimler de bulunuyor.
Sergi koordinatörü Jale Kuşhan, sergide bulunan balmumu heykellerin öğrencilerin tarih eğitimi sırasında tarihte yaşamış olan kişinin heykelini görerek eğitim verilmesinde de faydalı olduğunu belirterek, öğrencilerin heykelin başında çalıştıkları dersi unutmadıklarını söyledi. Kayseri'de bulunan balmumu heykel sergisi Eylül ayına kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam