Kayseri’de Emekçi Kadınlar Buluşması Yapılacak

Ekmek Ve Gül Dergisi, Kayseri’de “Kayseri Emekçi Kadınlar Buluşması” gerçekleştirecek. 3 Mart Pazar günü yapılacak...

Ekmek Ve Gül Dergisi, Kayseri’de “Kayseri Emekçi Kadınlar Buluşması” gerçekleştirecek. 3 Mart Pazar günü yapılacak buluşmanın sloganı “Ekmek ve Gül İstiyoruz” olarak belirlendi.

Kadınların evde, işyerlerinde, sokaklarda şiddet, taciz, tecavüz gibi büyük sorunlarla karşılaştığını ifade eden Ekmek Ve Gül Dergisi Kayseri Temsilcisi Avukat Eylem Sarıoğlu, bu sorunların yaşanmaya devam etmesinin önemli sebeplerinden birinin de kadınların sessiz kalması olduğunu ifade etti. “Düşünsenize, her gün 5 kadın öldürülüyor ama böyle bir sorun hiç yokmuş gibi davranmaya devam ediyoruz” diye konuşan Sarıoğlu, “Her gün aramızdan beş kadın öldürülüyor. İşyerinde, evde, sokakta şiddete maruz kalıyor. Tacize, tecavüze uğruyor. Fabrikalarda 12-13 saati aşkın sürelerle çalışıyor, evine çocuğuna hasret kalıyor ama yine de çıkardığı ürün sayısı beğenilmiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların okuyup, meslek sahibi olsalar dahi, kendilerini topluma kabul ettiremediğini kaydeden Sarıoğlu, “Bizler için hep ‘sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin’ denildi. Bazen de ‘elinin hamuruyla sen sus karışma’ denilerek bizim yerimize kararlar veriliyor” dedi. Kadınların konuşmasının, siyaset yapmasının, hak aramasının gayri meşru görüldüğünü anlatan Eylem Sarıoğlu, tüm Türkiye’de kadınların, artık bu gidişata dur demek için bir araya gelmeye başladığını da söyledi. Bir araya gelen kadınların, birbirlerinden güç almaya ve sesini çıkarmaya başladığını anlatan Sarıoğlu, 3 Mart’ta Kayseri’de düzenleyecekleri “Emekçi Kadınlar Buluşması”nın da buna hizmet edeceğini ifade etti.

Kayseri Emekçi Kadınlar Buluşması, 3 Mart Pazar günü saat 13.00’da İnşaat Mühendisleri Odası Salonu’nda gerçekleşecek. Buluşmayı düzenleyen kadınlar, sözü olan, derdini anlatmak isteyen ve bir araya gelerek birbirine güç vermek isteyen tüm kadınları buluşmaya davet ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: