Kayseri'de fabrika yangını

Kayseri'de yatak imalatı yapan fabrikada çıkan yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, yangını söndürmeye çalışan fabrika işçileri de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Mondi Yatak Fabrikası'nda elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın kısa sürede büyüdü. Fabrikada bulunan sünger ve yanıcı maddelerin alev almasıyla büyüyen yangına ilk olarak Kayseri Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi müdahale etti. Büyüyen yangını Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi söndüremeyince, destek olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi araçları olay yerine getirildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kontrol altına alınırken, askeriyeye ait itfaiye araçları da olay yerinde hazır bekletildi. Fabrika içerisinde yanan maddeler, kepçeler yardımıyla fabrikanın kırılan duvarlarından dışarıya çıkartılarak kapı önünde biriktirildi. Zaman zaman dışarıya atılan malzemeler de yanarken, kepçeler çevreden topladıkları kumları yanan malzemelerin üzerine dökerek yangını söndürdü. Bu sırada fabrikadan yanmadan kurtarılan yataklar ve imal edilen diğer malzemeler, fabrika işçileri tarafından dışarıya taşındı.

Reklam
Reklam

Yangına müdahale etmeye çalışan bazı fabrika işçileri dumandan zehirlenerek olay yerindeki ambulanslarla Kayseri Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Yangın söndürme ve soğutma çalışmaları öğle saatlerinde tamamlanırken maddi zararın miktarı hakkında bilgi verilmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Müdürü Mustafa Metin Kızılkan, "Yangını söndürmek için ekiplerimizle çalışıyoruz. Şu an yangını tamamen kontrol altına aldık. Maddi zararın miktarını tam olarak bilemiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler: