Kayseri’De Fetö/pyd'den Bir Yılda 1060 Kişi Tutuklandı

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)- FETÖ terör örgütünün  başarısız darbe girişiminin ardından Kayseri'de bir yılda örgütle bağlantılı ve By Lock kullandıkları gerekçesiyle

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)- FETÖ terör örgütünün başarısız darbe girişiminin ardından Kayseri'de bir yılda örgütle bağlantılı ve By Lock kullandıkları gerekçesiyle 2 bin 474 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan 57’si hakim ve savcı olmak üzere 1060 kişi tutuklandı. 813 şüpheli hakkında ise denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı kararı alındı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok sayıda operasyon düzenledi. Bir yıl içinde 2 bin 821 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanan 2 bin 474 kişiden 1060'ı tutukladı.. Firari zanlı sayısı ise 347.
Kayseri’de FETÖ/PYD davalarında gözaltına alınan özel sektörden 578 kişiden 164'ü tutuklanırken, kamu da ise 226 tutuklamayla polisler ilk sırada yeraldı.
Öte yandan, Kayseri'de FETÖ/PYD örgütünün haberleşmede kullandığı By Lock programını telefonlarına yüklediği belirlenen bin kişi hakkında da işlem yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: