Kayseri’de hindi döner satışa sunuldu

Kayseri’de bir lokanta, müşterilerinin taleplerini dikkate alarak hindi döner satışı yapmaya başladı. Kırmızı ete göre...

Kayseri’de bir lokanta, müşterilerinin taleplerini dikkate alarak hindi döner satışı yapmaya başladı. Kırmızı ete göre daha hafif olduğu belirtilen hindi döner, 3.5 liradan satılıyor.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Kayseri’de ilk kez hindi döner satışına başlandığını ifade etti. Kendisine ait iş yerinde satışın, müşterinin memnuniyetini kazandığını ifade eden Köse, “Maalesef günümüzde insanlarımızın tükettiği yiyeceklerin sağlık açısından besleyici özelliği yok. Türk mutfağında özgün yemekler kalmadı diyebiliriz. O nedenle insanlarımızın daha besleyici yemekler tercih etmesi gerekiyor. İnsanlarımızın sağlıklı besinlere yönelmesi adına da alternatif yiyecekler sunmak gerekir. Biz de insan salığı için ağır gelebilecek olan kırmızı ete alternatif daha hafif olan hindi etini döner olarak satmaya karar verdik. Satışa başladığımız günden beri müşterilerimizden olumlu ifadeler aldık. Memnuniyet aldık. Tavuk dönere göre biraz pahalı, et dönere göre de biraz daha fazla ucuz olan hindi döner satışımız her gün olacak.” dedi.
Döner satışlarındaki gramajla ilgili değerlendirme yapan Köse, dönerde belirlenen gramaj ve buna göre de satış fiyatı olduğunu anlattı. 70 gram dönerin satış fiyatının 3 lira olduğunu ifade eden Köse, bugün 1 liraya dönen satanlar da olduğunu belirtti. Köse, bu fiyatla satılan dönerin içerisine 70 gram döner konulmadığını ama tüketicinin de bu konuda kendilerine herhangi bir şikayette bulunmadığını aktardı. Köse, satış fiyatı altında yapılan döner satışlarının besleyici özelliği olmadığı gibi, içinde de et oranının çok düşük olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz