Kayseri’De Ilk Defa Kemiğe Çivili Işitme Cihazı Uygulaması

KAYSERİ, Aksaray’da oturan Murat Akça, işitme sorunları nedeniyle iki kez ameliyat oldu. Akça, işitme cihazı kullanımıyla ilgili sorunları bitmeyince Kayseri Eğitim ve

KAYSERİ, Aksaray’da oturan Murat Akça, işitme sorunları nedeniyle iki kez ameliyat oldu. Akça, işitme cihazı kullanımıyla ilgili sorunları bitmeyince Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi "İki kulak ameliyatı sonrası, ameliyatla düzeltme imkanı bulunmayan bu hastaların, kemiğe çivili işitme cihazı kullanmaları, gerek gündelik yaşamlarında, gerekse de akademik anlamda üretecekleri faaliyetlerde normal işitmelerini sağlayarak, günlük hayata katılmalarına imkan vermektedir. Kliniğimizde bu sistem, Kayseri’de ilk defa kullanılmıştır. Hiç işitmeyen bebekler de, biyonik kulak uygulaması kliniğimizde rutin olarak uygulanmaktadır. Kayseri ve civarının bu ve benzeri kulak burun boğaz ile ilgili ileri teknolojiyle üretilmiş özel cihazlara, ameliyat yoluyla erişiminin sağlamasına katkıda bulunmaktan, kendim ve kliniğim adına çok memnunum."
Cihazın özellikleri hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Özcan, hastaya kullandıkları kemiğe çivili işitme cihazının, ses dalgalarını alarak cilt üzerinde bulunan bir işlemci yoluyla işlediğini, bu dalgaları, cihaz üzerinde bulunan ve sağlam cildin altında bulunan bir mıknatıs yoluyla, doğrudan kemiğe ilettiğini söyledi. Doç.Dr. Özcan, şöyle devam etti:
"Bu sistemin avantajları, normal işitme cihazıyla kıyaslandığı zaman, herhangi bir dış kulak yoluna ihtiyaç hissetmemekte, kemiğe direk temas halinde olduğu için işitme cihazlarında gördüğümüz kayıplar bulunmamakta ve çok daha güçlü bir ses yükseltmesi sağlandığı için, özellikle bu hastamızda olduğu gibi, kemik yolunda kaybın olduğu işitmenin, iletim sisteminde sıkıntının olduğu hastalarda, konuşmayı anlamada ve işitmede en üst düzeyde klinik fayda sağlamaktadır."
Doç.Dr. Özcan, Akça’nın 3 hafta sonra sağlığına kavuştuğunu ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: