Kayseri'de KESK üyeleri sokağa çıktı

KESK’e üyesi 71 kişinin gözaltına alınması, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kayseri’de de protesto edildi.

KESK’e bağlı sendikaların merkez yöneticilerinin ve KESK Genel Başkanı’nın da aralarında olduğu 71 kişinin gözaltına alınması, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kayseri’de de protesto edildi.

Sivas Caddesi’nde bir araya gelen KESK üyeleri, Kayseri Meydanı’na kadar yürüyüş yaparak, AKP’yi eleştirdi. CHP İl Başkanı Sadık Atila ve EMEP İl Başkanı İsmet Gümüşoluk’un da katıldığı yürüyüşe başka dernek ve sendikalar da destek verdi. “Susmayacağız, direneceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı arkasında yürüyen kamu emekçilerinin öfkesi sloganlara da yansıdı. Emek Partisi üyeleri ise tutuklamaları “Suriye’de demokrasi yok da Türkiye’de var mı?” pankartlarıyla protesto etti.

Reklam
Reklam

SEBEP 23 MAYIS GREVİ

Kitle sloganlar eşliğinde meydana yürürken, meydanda açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal okudu. Ünsal, “AKP, sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesi gözaltına almaya karar vermiş durumda” dedi. KESK’e baskıların en önemli sebeplerinden birinin de 23 Mayıs’ta gerçekleşen grev olduğunu ifade eden Ünsal, “ ‘Birileri durmak yok, yola devam’ diye dursun, biz de ‘yılmak yok, mücadeleye devam’ diyerek dimdik ayakta duracağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: