Kayseri'de "Sağlık Turizmi" Masaya Yatırıldı

Turizm Haftası dolayısıyla Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Sağlık Turizmi" adlı panel düzenlendi.

Turizm Haftası dolayısıyla Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Sağlık Turizmi" adlı panel düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen programda "Hastanelerin Sağlık Turizmi ile ilgili Sorunları" masaya yatırılarak çözüm arandı.

Panelde konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, sağlık turizminde 2003 yılında "Sağlıkta Dönüşüm" adı altında sağlık turizminin gündeme geldiğini ve daha sonra 2010 yılında Sağlık Bakanlığı'nda bu konuyla ilgili bir birim kurulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Dilin sağlık turizminde önemli bir sorun olduğunu belirten Başhekim Yardımcısı Meşe, "Sağlık turizminde karşımıza en çok Rusça, Arapça ve Almanca çıkıyor. Bu dillerde bir sıkıntımız var. Sağlık Turizm'i denilince hitap ettiğimiz grup genelde Ortadoğu gurubudur. Rusya'dan dağılan Türkiye Cumhuriyetleri grubu da genelde hitap ettiğimiz grup arasında o yüzden de çok sıklıkla kullandığımız diller arasında Arapça ve Rusça yer alıyor" dedi.

Sağlık Turizmi'nde kamu ve özel hastanelerinin ne konumda olduğuna da değinen Başhekim Yardımcısı Meşe, şunları kaydetti:

"Sağlık Turizmi olunca pastada yer alan pay tabiki değişiyor. Sağlık Turizmi'ne baktığımızda özel hastaneler bu iş de en çok hizmet veren sektör arasında. Kamu hastaneleri içinde ilk sırada Azerbaycan yer alırken üniversite hastaneleri içinde ise ilk 10'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni görüyoruz. Her branşta özel hastaneler ilk sırada yer alıyor. Ünİversite hastanelerinde personel, maliye eksİkliğinden ziyade en çok motivasyon eksikliği var. Hekimler son yıllarda demorolize bu hem uygulanan sağlıktaki şiddetten, tam gün yasası nedeniyle üniversite hastanelerinde öğretim üyelerine yeterli ödeneğin ayrılamamasından ve özellikle bazı alanlarda uzmanlaşmış hekimlerin özel hastanelere kayması hastanelerimizin başlıca eksiklikleri arasında. Yurt dışından gelen hastaya üniversite hocalarımız elini taşın altına koymayı istemiyor. Özel hastanelerde bu böyle değil, üniversite hastanesinde mali ve akademik bir getirisi olmadığı için hekimler pek motive değiller."

Reklam
Reklam

Konuşmalarının ardından katılımcılara plaketleri verildi.

Düzenlenen programa, Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Emine Alp Meşe, TÜRSAB Sağlık Komitesi 2'inci Başkanı Çiğdem Dinç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz