Kayseri'de sivil toplum örgütleri terör örgütünü protesto etti

Kayseri’de sivil toplum örgütleri, Hakkari Çukurca’da PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıyı protesto etti. Saldırıda...

Kayseri’de sivil toplum örgütleri, Hakkari Çukurca’da PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıyı protesto etti. Saldırıda şehit düşen askerler için Kur’an-ı Kerim okunurken, yapılan açıklamaların hedefinde terör örgütü PKK, Amerika ve BDP vardı.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri PKK’yı protesto için bir araya geldi. Grup, Türk bayrağı açtı ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Terörü lanetleyen sivil toplum örgütleri adına konuşan Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, Kandil’e yapılan saldırıların, uçakla bölgeye bırakılan bombaların 8 şehit sonrasında halkın gazını almak adına yapıldığını ileri sürdü. Türkiye’de herkesin bir ayrım yapmadan kardeşçe yaşadığını anlatan Öztürk, özerklik ilanı gerçekleştiren BDP’liler için savcıların harekete geçmesini istedi.
Öztürk, Çukurca saldırısında hayatlarını kaybeden 8 şehidi rahmetle andıklarını dile getirerek, ülkede birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini istedi. Öztürk, Ramazan ayında sadece sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte yaptıkları bu açıklamaların ve tepkinin, Ramazan sonrasında vatandaşların da katılımıyla daha büyük tepki seliyle devam edeceğini açıkladı. Grup, açıklamanın ardından sloganlar attı ve olaysız bir şekilde devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz