Kayseri'de umut kuyruğu!

Kayseri'de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Halk Bankası aracılığıyla satışa sunulacak 32 konut için vatandaşlar günler öncesinden sıraya girdi.

Kayseri'de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Halk Bankası aracılığıyla satışa sunulacak 32 konut için vatandaşlar günler öncesinden sıraya girdi.

Geçen günlerde Halk Bankası aracılığıyla TOKİ'ye ait 32 konutun satışa sunulacağının duyurulması üzerine, vatandaşlar gerekli evrakları hazırlayıp bankaya sunmak istedi. Ancak banka yetkilileri tarafından 12 Mart günü başvuru yapan ilk 32 kişiye konut verileceğini söyleyince, vatandaşlar gece gündüz demeden şube önünde beklemeye başladı.

65 metrekarelik evler için 47-58 bin TL'yi 180 ay vade ile ödeyeceklerini öğrenen vatandaşlar, küçük de olsa kendi evlerinin sahibi olabilmek için şube önünde yatmaya başladı. Bekleme esnasında şube önünde ilginç görüntüler de oluştu, vatandaşlar caddelerde çay demleyip ısınmaya çalıştılar, kimi zaman da aile bireyleriyle nöbetleşe bekleştiler.

Reklam
Reklam

Bir eve sahip olabilmek için kuyrukta bekleyen Adem Tanrıverdi, "TOKİ'nin verdiği 65 metrekare evler için Halk Bankası önünde bekliyoruz. 180 ay vade 4 bin TL peşin cephesine göre fiyatları değişiyor. Kura olmadığı için evleri kim erken gelirse onlara veriyorlar. O yüzden iki gündür Halk Bankasının önünde bekliyoruz" dedi.

Kuyrukta bekleyenlerden Mustafa Mungun ise, şunları söyledi: "3 günden beri buradayız. Devletin bize verdiği imkanlardan yararlanmak için 32 daireye başvuruda bulunduk. Böyle imkanlar çoğaltılırsa ev alabilme imkanımız oluyor. Kısmetse bir ev sahibi olmak istiyoruz."

İlk 32 kişilik listede olan vatandaşlar bankanın 09.00'da açılmasının ardından ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

İHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: