Kayseri'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 47 yaralı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında 4 otobüs ile 2 TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 47 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, gece saat 01.30 sıralarında Kayseri-Malatya karayolu Pınarbaşı ilçesi yakınlarındaki Köprübaşı mevkiinde meydana geldi. Buzlanma ve yoğun sisin neden olduğu kazada 4 yolcu otobüsü ile 2 TIR birbirine girdi.

Kazada 71 DF 002 plakalı yolcu otobüsünün şoförleri Murat ve Fazlı Yurt isimli kardeşler ile kimliği tespit edilemeyen 1 bayan yolcu sıkıştıkları yerde hayatını kaybederken, 47 kişi de yaralandı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulansla Pınarbaşı ve Kayseri'deki hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

İtfaiye ekipleri kaza sonrası yolcu otobüsünde sıkıştıkları yerden hayatını kaybeden Yurt kardeşleri ve bayan yolcunun cesedini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Kazanın meydana geldiği bölgede ortalık savaş alanına dönerken, jandarma ekipleri ise geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 4 saat trafiğe kapalı kalan Malatya-Kayseri Karayolu, kontrollü olarak tek şeritten ulaşıma açıldı. Kazaya karışan araçların bazıları yol kenarına çektirilirken, yola yan yatmış iplik yüklü TIR ise daha kaldırılamadı.

Anahtar Kelimeler: