Kayseri'deki Devlet Yurtlarında Otel Konforu

KAYSERİ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın öncülüğünde başlatılan yükseköğretim yurtlarındaki iyileştirme çalışmaları, Kayseri'deki yurtlarda hayata geçiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın öncülüğünde başlatılan yükseköğretim yurtlarındaki iyileştirme çalışmaları, Kayseri'deki yurtlarda hayata geçiriliyor. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, üniversite yurtlarındaki imkanları daha da iyileştirmek ve odalarda kalan öğrenci sayısını azaltabilmek amacıyla yurtlarda ranzadan baza sistemine geçmek için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda başta bin 600 yatak kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu başta olmak üzere Erciyes Erkek Yurdu'nda da baza sistemine geçmek için çalışma başlatıldı. Kiralama yöntemiyle öğrencileri barındıracak yeni yerler aranırken, yıl sonuna kadar da tüm yurtlarda öğrencilerin ranza sistemine geçmeleri hedefleniyor. Öte yandan, iyileştirme çalışmaları kapsamında yurtlardaki bütün odalara buzdolabı konuldu ve öğrencilere 24 saat hızlı internet imkanı da sağlandı. Kayseri'deki devlet yurtlarında 5 bin öğrenci barınırken, bölge genelinde ise 20 bin öğrencinin yurtlarda kaldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: