Kayseri'deki Patlama

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 25 Mayıs'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı İsmail

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 25 Mayıs'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı İsmail Sakın'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Sakın için ikindi namazı sonrası Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen cenaze törenine, 3 aylık hamile eşi Dilek, 2 yaşındaki oğlu Abidin Gökmen Sakın ve annesi Hamide Aslanselçuk ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, İsmail Sakın'ın ilginç bir yaşamı olduğunu belirterek, "3 nesil yetim büyümüştü İsmail. İsmail'in evlatları da aynı kaderi paylaştı ancak biz şuna inanıyoruz ki Rabb'im İsmail'i çok sevdi. Katına şehit mertebesinde aldı. Çünkü o mertebe, Resuller Resulü ve Efendiler Efendisi'nin gıpta ettiği bir mertebeydi" dedi.

İsmail Sakın'ın geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkacaklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Şundan emin olun ki İsmail'in emaneti emanetimizdir. Kahpeler de şunu bilsin ki bu ülke çok badireler geçirdi. Bu badire de onlardan birisi. İnlerinizde sakin olarak kalmayacaksınız. Uyuşturucudan kazandığınız paraları, insan kaçakçılığından kazandığınız paraları Rabb'im size ağız tadıyla yedirmeyecek. Bu milletin tükürüğüyle boğulacaksınız. Şehidimize rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun."

Kılınan cenaze namazından sonra İsmail Sakın'ın cenazesi, Yozgat Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in gönderdiği başsağlığı mesajı da okundu.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve törene katılanlar, Yozgat Belediyesi Alakoçlar Taziye Evi'nde Sakın'ın yakınlarına taziyelerini sundu.

Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: