Kayseri'deki Patlama

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıya karıştığı iddia edilen bir kişi Gaziantep'te yakalandı.

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıya karıştığı iddia edilen bir kişi Gaziantep'te yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pınarbaşı'ndaki saldırı olayında kullanıldığı bildirilen aracı Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi GATEM Sanayi Sitesi'ndeki 9. Noter'den devrini alarak saldırı olayını gerçekleştiren örgüt mensuplarına teslim ettiği öne sürülen şüphelinin tespitine yönelik çalışma yapıldı.

Çalışmalar kapsamında E.Ö. sahte kimliğiyle olayda kullanılan aracın devrini üzerine alan örgüt mensubunun, İ.K. olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Şüpheli İ.K, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün akşam saatlerinde Gaziantep'te yakalandı. Zanlının ikametinde yapılan aramada, olayın şüphelilerinden olan ve 31 Mayıs 2012'de yakalanarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen ve halen cezaevinde bulunan B.Ö. ile aynı olay kapsamında 25 Mayıs 2012'de yakalanarak tutuklanan zanlı S.A'nın birlikte çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

25 Mayıs 2012'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, teröristlerce araç içindeki bomba patlatılmış, olayda polis memuru Ahmet Geben ile teknisyen İsmail Sakın şehit olmuş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: