Kayseri’den, depremzedeler için Van'a otobüs gönderildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, diğer şehirlerdeki yakınlarının yanına gitmek isteyen depremzedeler için Van'a 10 yolcu otobüsü...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, diğer şehirlerdeki yakınlarının yanına gitmek isteyen depremzedeler için Van'a 10 yolcu otobüsü gönderdi.
Van'da yaşayanların, yurdun değişik yerlerindeki yakınlarının yanına gitmek üzere yollara düştüğü şu günlerde, depremzedelere kolaylık sağlamak ve bu konuda yaşanan sıkıntıyı gidermek isteyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 10 yolcu otobüsünü Van'a gönderdi.
Otobüsler, burada yapılacak organizasyon ile depremzedeleri, başta çevre iller olmak üzere yurdun değişik bölgelerine taşıyacak. Bilindiği üzere dün de içerisinde deprem bölgesinden İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan yolcuların bulunduğu bir otobüs, Pınarbaşı yakınlarında denetime takılmış ve 'korsan firma' olduğu anlaşılan otobüsün seferden alıkonması üzerine depremzede yolcular mağdur olmuştu.
Öte yandan, kendisini iyice hissettiren kış şartlarında depremzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 2 bin adet elektrikli soba ile bin adet kömür sobası ve 4 bin adet soba borusu yola çıkarıldı. Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi, konuya ilişkin verdiği bilgide, ihtiyaç durumunda bu sayının artırılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz