Kayseri’den Somali’ye 50 tonluk gıda yardımı

Somali’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Türk Kızılay’ının yardım kampanyaları devam ederken, daha önce Kayseri’den...

Somali’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Türk Kızılay’ının yardım kampanyaları devam ederken, daha önce Kayseri’den gönderilen 3 tırlık yardımın ardından 2 tır gıda yardımı daha gönderildi.
Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı için Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan yardım kampanyası sürüyor. Türk Kızılay’ı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Kayseri’den daha önce 3 tır yardım gönderdiklerini belirterek, buna bugün 2 tır yardımın daha eklendiğini söyledi. Uzandaç, 50 tonluk yardımın tamamen gıda üzerine ürünler olduğuna da ifade ederek, "Türkiye bu hususta çok duyarlı olduğu için yardım yapıyor. Bizde elimizden geldiği kadar Kayseri’de hayırsever vatandaşlarımızın yapmış oldukları yardımları Somali’ye ulaşmak amacıyla Genel merkezimiz kanalıyla gönderiyoruz. Bugüne kadar 3 tır gönderdik. Nakliye sıkıntısı çektiğimizden dolayı şu anda 2 tır burada, 2 tır da Mersin’de. Biriken mallarımızı gönderdikten sonra bu devam edecektir tabi. Bu gün iki tır yüklüyoruz. 25 ton civarında tutan bu tır miktarlar da nohut, un, bulgur, reçel, çocuk maması ve çocuk bezinden oluşan malzemeler göndermekteyiz. Genel merkez tarafından belirlenen malzemeleri gönderiyoruz." dedi.
Tüm ülke genelinde yapılan yardımlarla Somali’ye 2 uçak bir de 5 bin tonluk gemi gönderildiğini de vurgulayan Uzandaç, "Genel merkezimiz tarafından 40 tonluk 2 tane uçak, Somali’ye yollandı. Ayrıca 5 bin ton ağırlığında bir de gemi yollandı. Şimdi biz bu yardımları diğer gemimize yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz