Kayseri'den Suriye'ye Ekmeklik Un Yardımı

Kayseri'den Suriye'ye bir tır dolusu ekmeklik un yardımında bulunulacak.

Kayseri'den Suriye'ye bir tır dolusu ekmeklik un yardımında bulunulacak.

Mazlumder Şube Başkanvekili Ahmet Taş, yaptığı açıklamada, Suriye Türkmen Kitlesi'nin, ülkenin kuzeyinde beliren acil ekmek ihtiyacı nedeniyle yardım çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Hafta içinde hayırsever Kayserililer'in desteği ile bir tır dolusu ekmeklik unu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Veren El Derneği, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği organizasyonuyla Akçakale üzerinden Suriye'ye göndereceklerini ifade eden Taş, zor durumdaki Suriye halkına desteğin bir insanlık ve kardeşlik borcu olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Taş ve dernek yetkilileri, Suriye'deki evlerine yapılan bombalı saldırıda yaralanan, Kilis'teki kamptan Kayseri'ye gönderilen ve özel Melikgazi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Emine'yi ziyaret etti.

Emine'nin sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Taş, "Derneğimizce hastaneye yatırılan Emine'nin tedavisi bir müddet burada devam edecek. Bombardımanda evleri yıkılan, annesi, babası ve kardeşleri ölen, kendisinin de sol gözü görmez hale gelip, kollarında kurşun, vücudunda şarapnel yaraları bulunan Emine ameliyat edildi. Tedavisinin ardından Kilis'teki kampa gönderilecek" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: