Kayserigaz ile Bursagaz ortak acil eylem planı oluşturdu

Doğalgaz dağıtım çalışması yapan Kayserigaz ile Bursagaz şirketleri ortak yaptıkları çalışma ile yaşanabilecek olası afet...

Doğalgaz dağıtım çalışması yapan Kayserigaz ile Bursagaz şirketleri ortak yaptıkları çalışma ile yaşanabilecek olası afet olayları için acil eylem planı oluşturdu. Şirketler, Kayseri’de meydana gelebilecek olayda Bursa’dan, Bursa’da meydana gelebilecek olayda Kayseri’den yardım ekipleriyle müdahelede bulunacak.
Kayserigaz şirketinden yapılacak açıklamada, Türkiye’de zaman zaman doğal afetler (depremler, seller, yangınlar, patlamalar) yaşandığına dikkat çekildi. Doğal afetlerin sonucunda karşılaşılan kaos, organizasyonel eksikliklerin yanında, afetin yaşandığı bölgede maddi manevi büyük sıkıntılara sebebiyet vermekte ve üzücü olaylarla karşı karşıya kalındığına işaret edildi. Dünya’nın en aktif fay hattının üzerinde bulunan Türkiye’nin, ortalama 5 yılda bir deprem olgusuyla yüzleşmesi afet sonrasında yapılan hatalı ve yanlış uygulamaların kontrol altına alınarak depremle yaşayabilen ve deprem sonrasında oluşacak krizleri önceden tespit edilmesinin önemine vurgu yapıldı. Açıklamada, daha üzüntü verici olayların yaşanmamasını sağlamak, doğal afetlerde doğalgaz şebekesinde meydana gelebilecek olası bir hasar durumunda; hızlı, etkili bir şekilde müdahale edilmesi ve bunlardan dolayı oluşabilecek zararlardan en az ölçüde çıkılması amacıyla Kayserigaz - Bursagaz ortak acil eylem planı toplantısı kapsamında her iki şirketin İşletme Bakım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir araya geldikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

BURSAGAZ VE KAYSERİGAZ PERSONELİ KARŞILIKLI EĞİTİME TABİ TUTULACAK
Gerçekleştirilen toplantıda, Kayseri ve Bursa şehirlerinde meydana gelebilecek bir afet durumunda, doğalgaz alt yapısında hasarlar, kontrolsüz gaz çıkışları, doğalgaz yangınları gibi birçok olay meydana geleceği düşünülerek ortak acil eylem planları ve afet sonrasında yapılması gerekenler görüşüldü. Görüşmeler neticesinde çıkan kararlar arasında, Kayseri’de olası bir büyük afet neticesinde Bursagaz tarafından belirlenen sorumlu kişiler hızlı bir şekilde araçlarıyla birlikte Kayseri’ye intikal edecek ve Kayserigaz doğalgaz şebekesine, Kayserigaz’ın yetkili çalışanlarıyla birlikte müdahale edecek. Bursa’da olası bir büyük afette ise Kayserigaz tarafından belirlenen sorumlu kişiler hızlı bir şekilde araçlarıyla birlikte Bursa’ya intikal edecek ve Bursagaz doğalgaz şebekesine Bursagaz’ın yetkili çalışanlarıyla birlikte müdahale edecekler. Bu projeyle ilgili olarak Bursagaz ve Kayserigaz tarafında, 16’şar kişi asıl, 13’şer kişi yedek olmak üzere sorumlu ve teknikerler belirlendi. Belirlenen bu kişiler yıl içerisinde belirli periyotlarda eğitimlere tabii tutulacak. Eğitimlerde Kayserigaz ekibinin Bursagaz şebeke yapısı hakkında bilgilendirilmesi yapılacak ve Bursa doğalgaz şebeke yapısının bilinirliliği en az Bursagaz ekipleri kadar Kayserigaz personeline verilmesi sağlanacak. Aynı şekilde Bursagaz personeli Kayserigaz’da eğitime tabii tutulacak ve Kayseri doğalgaz şebeke yapısı kendilerine öğretilecek.
Bu proje planları yıllar içerisinde düzenli olarak tekrar edilerek belirlenen sorumlu kişilerin doğalgaz şebeke hakimiyetleri canlı tutulacak. Ayrıca eğitimler sonrasında yılda 1 ya da 2 kez yapılacak tatbikatlarla kişilerin hazır olup olmadıkları test edilecek varsa gerekli eğitimlerle eksik taraflar iyileştirilecek. Ayrıca her şehir kendi belirlediği kritik bir noktada doğal afetlerden etkilenmeyecek tarzda büyük bir konteynır içerisinde olaylara müdahale için gerekli malzemeleri (Uydu telefonu, doğalgaz şebeke tamir ekipmanları, müdahale için alet edevat, ilk yardım malzemeleri, en az 2 haftalık yakıt, en az 2 haftalık yiyecek ve içecek, kişisel koruyucu malzemeler, telsizler, aydınlatma setleri, şebeke güncel haritaları) bulundurulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz