KAYSERİGAZ'dan Tüketicilere Verimli Doğalgaz Kullanma Önerileri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ (KAYSERİGAZ), abonelerine doğalgazın verimli kullanılması konusunda önerilerde bulundu.

Kayseri Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ (KAYSERİGAZ), abonelerine doğalgazın verimli kullanılması konusunda önerilerde bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, öncelikle iyi bir yalıtımın ısı kaybını en aza indireceği ve doğalgaz israfı olmayacağı için büyük ölçüde ekonomi sağlanacağını belirtildi. Diğer yandan termostatik vananın verimli doğalgaz kullanımında en etkili yollardan biri olduğunu vurgulayan yetkililer, bu sayede sayesinde, hem ısı kaybının önüne geçildiğini, hem de fazladan doğalgaz sarfiyatı olmadığını söyledi. Sabit bir ayarda sürekli çalışan kombinin kış şartları için uygun kullanım olduğunu söyleyen yetkililer, merkezi ısıtma sistemine sahip olan hanelerde 19 derecenin en verimli ısı değeri olduğunu da belirtti. Her 10 derece ısı artırımında yüzde 6 fazla yakıt tüketimi oluştuğu ve durumun ısınmaktan çok ekonomik kayba neden olduğuna dikkati çeken yetkililer, vatandaşlara mümkün olduğunca kombinin ayarı ile oynamamalarını tavsiye etti. Kombi bakımlarının aksatılmaması, menfezlerin ve bacaların kontrollerinin yapılmasının hayati önem taşıdığını, bu ekipmanların bakımlarının da kullanıcıların cebine ekonomi olarak yansıdığı vurgulayan KAYSERİGAZ yetkilileri, kombi ve bacaların periyodik bakım ve kontrolleri konusunda hassasiyetle durulması gerektiğinin altını çizdi. Bu önerilerin hayata geçirilmesi halinde kışın normalden daha sıcak ve ekonomik atlatılabileceğini vurgulayan yetkilileri, bunlara ilave olarak petek üzerine ısıyı engelleyecek eşyaları koymak, kullanılmayan odalardaki radyatörleri kapatmak, akşamları perdeleri kapatmamak gibi enerji israfına yol açacak davranışlardan da kaçınılması gerektiğini kaydettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: