Kayserili 3 çocuğun katiline 3 kez müebbet hapis cezası

Kayseri'de 3 çocuğun kaçırılıp öldürülmesine ilişkin açılan davadan karar çıktı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi,...

Kayseri'de 3 çocuğun kaçırılıp öldürülmesine ilişkin açılan davadan karar çıktı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet sanığı Uğur Veli Gülışık'a, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Her çocuk başına birer kez ağırlaştırılmış müebbet veren mahkeme, Gülışık'ı nitelikli biçimde cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ise toplam 85 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Gülışık hakkında takdiri indirim de uygulanmadı.
Duruşmaya tutuklu sanık Uğur Veli Gülışık ile maktul çocuklardan Ahmet Tuna ve Dilruba'nın babası Hamza Tekin, anneleri Leyla Tekin, ağabeyleri Ömer Tekin, ablaları İlknur Ekinci, maktul Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay ile ailelerin avukatları Erol Aras ve Ayhan Öztaş katıldı. Sanık Gülışık'ın avukatının Bolu'da bulunması ve mazeret bildirmesine Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahattin Özbaş, tepki gösterdi. Avukat Erol Aras ise baro tarafından görevlendirilen avukatın davadan çekilmek istediğini bildirdiğini aktardı. Sanık için Ankara Barosu'ndan avukat talebinde bulunuldu. Baro tarafından görevlendirilen avukat Soner Güder, dosyayı inceledikten sonra duruşmaya geldi. Verilen aranın ardından duruşmaya devam edildi. Ailelerin avukatları, en ağır cezanın verilmesini talep etti.
Cumhuriyet Savcısı Şükrü Cüneyt Hamdovalı, esas hakkındaki görüşünü açıklarken çocukların anneleri fenalık geçirdi. Gülışık'ın avukatı Güder ise müvekkilinin çelişkili ifadeler verdiğini belirterek çelişkilerin giderilmesini istedi. Savcının görüşüne katılmadıklarını dile getiren Güder, müvekkilinin beraatını talep etti. Sanık Gülışık da avukatının sözlerine katıldığını belirterek dilekçesindeki konuların araştırılması halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını iddia etti. Gülışık, tutuksuz yargılanmak istediğini ifade etti. Ailelerin yakınları, sanık Gülışık'a ayakkabı fırlattı. Ayakkabı, salonda görevli jandarmaya değdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gülışık'a kasten adam öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Gülışık hakkında takdiri indirim maddesi uygulanmazken; nitelikli biçimde cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından da toplam 85 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Reklam
Reklam

DAVA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ANKARA'YA NAKLEDİLMİŞTİ
Kayseri'nin Talas ilçesinde, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden çıkan ve geri dönmeyen Ahmet Tuna Tekin (9), kardeşi Dilruba Tekin (6) ile aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ın (11) cesetleri, Yozgat'ın Çayıralan ilçesi yakınlarında gömülü olarak bulunmuştu. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Uğur Veli Gülışık ise yaklaşık 1,5 yıl sonra yakalanarak tutuklanmıştı.
İddianamede, Gülışık'ın "suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak, suçun işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak, çocuğa veya bedenen ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten adam öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuk veya kendini bedenen ve ruh bakımından savunamayacak kişiye cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ile toplam 85,5 yıla kadar ayrıca hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
İşlediği suçu itiraf eden Gülışık ise Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, suçlamaları kabul etmemişti. Dava, ilk duruşmanın ardından güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz