Kayserili iki kardeş, harçlıklarını Van’a gönderdi

Kayseri’de iki kardeş, harçlıkları ve arkadaşlarının destekleriyle doldurdukları kumbarayı Van'a gönderdi. Kumbaradan çıkan 260 lira...

Kayseri’de iki kardeş, harçlıkları ve arkadaşlarının destekleriyle doldurdukları kumbarayı Van'a gönderdi. Kumbaradan çıkan 260 lira Van’a yeni okullar yapılması için Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi.

Van’da meydana gelen depremin ardından hasar gören okulların onarımı ve yeni okullar yapılması için, Kimse Yok Mu Derneği ve Gonca Dergisi’nin ortaklaşa başlattıkları ‘Kumbaram Dolsun Van’a Okul Olsun’ kampanyasına Kayseri’de eğitim gören iki kardeşte destek oldu.

Gonca Dergisi’nin Ocak sayısında verdiği kumbarayı harçlıklarıyla ve arkadaşlarının topladıkları paralarla dolduran İremnur ve Gizem Kıran kardeşler, topladıkları 260 lirayı kampanyanın son gününde dernek merkezine gelerek, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim etti. Van’da yaşanan depremi televizyondan gördüğünü ve çok etkilendiğini anlatan İremnur, Van’daki arkadaşlarının okula gidememelerine çok üzüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Gonca Dergisi’nin Ocak sayında verdiği kumbarayı ablasıyla birlikte Van’daki arkadaşları için doldurmaya karar verdiklerini ifade eden İremnur, "Ablamla birlikte önce harçlıklarımızı kumbaraya attık. Daha sonra ben kumbarayı okuluma götürdüm. Okulda, öğretmenlerim ve arkadaşlarımda destek oldular. Bu şekilde el birliğiyle Gonca kumbarasını doldurduk. Ablamla biz Van’da ki arkadaşlarımıza destek olduğumuz için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Kardeşlerin bu duyarlı davranışından ötürü çok mutlu olduklarını dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman Kıran ailesine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz