Kayserili öğrenciler matematik olimpiyatlarında 8 altın madalya aldı

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı ilköğretim okulu öğrencileri uluslararası matematik olimpiyatlarında 8 altın, 8 gümüş...

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı ilköğretim okulu öğrencileri uluslararası matematik olimpiyatlarında 8 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.
ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl internet düzenlenen ve bu yıl 15 Kasım 2011 tarihinde yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC–8 (American Mathematics Competitions 8) sınavı sonuçları açıklandı.
Kendi alanında dünyanın en prestijli Matematik Olimpiyatları arasında bulunan ve 90 ülkeden 400 bin in üzerinde öğrencinin katıldığı AMC–8 sınavı, uluslararası düzeyde ve 14 yaşından küçük öğrencilerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Yarışmaya katılan Kılıçaslan Eğitim Kurumları ilköğretim okullarından 8 öğrenci altın, 8 öğrenci gümüş ve 5 öğrenci bronz madalya ile toplamda 21 madalya kazandı.
Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, “Ulusal ve uluslararası bu tür yarışmalara okullarımızın katılımlarını önemsiyoruz. Yaptığımız yatırımlar meyve vermeye başlamış ve öğrencilerimiz ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek 21 madalya almışlardır. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Kılıçaslan İlköğretim Okulları Olimpiyat Koordinatörü Semih Genel ise elde edilen başarıların bir tesadüf olmadığını, azimli ve düzenli çalışmaların sonucu elde ettikleri 21 madalyadan dolayı da öğrencilerini ve ailelerini tebrik ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz