Kayserili Sanayici Özdamar: Dünyanın en iyi motorunu ürettik

Motorda yaptıkları devrim buluş ve çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Otoser Otomotiv Makine ve Sanayi Yönetim...

Motorda yaptıkları devrim buluş ve çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Otoser Otomotiv Makine ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Özdamar, 22 yıl önce motor yapmaya karar verdiğini, zorlukları bilerek ve sorunlara zevkle çözüm üretip, başarıya odaklanarak, dünyanın en iyi motorunu ürettiklerini ve patent sürecinin sonlandığını ifade etti.
Kayserili Otoser Otomotiv Makine ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD üyesi Hasan Basri Özdamar’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Başarı Hikayesi Toplantısı’ MÜSİAD Kayseri Şubesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Özdamar, şu anda kullanılan, dünyanın en iyi motoru ile icat ettikleri, eşi benzeri olmayan, uygulanabilir motorun kıyaslandığında, yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlandığını, motor gücünün arttığını, hızlanabilme kabiliyetinin yüksek olduğunu, motor ömrünün ve yağ değişim sürecinin iki kat uzadığını beyan etti. Özdamar, ürettiği motor ile büyük değişiklik yaparak şimdiye kadar alışılagelmiş motor anlayışını değiştirdiğini belirterek, "Devrimi anlattığımda motor hakkında ileri düzeyde bilgiye sahip kişiler bile inanamadı. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz." dedi.
Yerli Otomobil projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Özdamar, yüzde 100 yerli otomobili üretecek konsorsiyum içerisinde Kayseri’nin de yer alması gerektiğini, bu çalışmanın içinde olmaya, bu çalışmaya emek vermeye, şehrin işadamlarının, derneklerinin, odalarının yürekten talip olması gerektiğini vurguladı.
Konuşmalardan sonra MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Hasan Basri Özdamar’a gecenin anısına MÜSİAD tabağı takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz