Kayseri’nin eylül ayı ihracatı sevindirdi

Kayseri’nin 2011 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 14,4 oranında artarak...

Kayseri’nin 2011 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 14,4 oranında artarak 125,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu artış geçen yılın eylül ayına göre yüzde 27,6 olarak gerçekleşti.
2011 yılı Eylül ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracattaki olumlu trend devam etmektedir. Bu ay 161 üyemiz tarafından 98 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Eylül ayı ihracat rakamlarımız bir önceki aya göre yüzde 14,4 oranında artarak 125,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu artış geçen yılın eylül ayına göre yüzde 27,6 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.
İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, tekstil ve demir-çelik-sac-iletken-maden olduğunu bildirdi. Boydak, ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı ise Boydak Dış Ticaret AŞ, HES Hacılar Sanayi ve Ticaret AŞ ve Boyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin aldığını açıkladı.
İhracattaki bu olumlu ivmenin devam edeceğine inandıklarını açıklayan Başkan Boydak, “Şehrimizin ihracat rakamları iyi gidiyor. 125–130 milyon dolar bandına oturmuş durumda. Bu gidişle yılsonu itibari ile 1,5 milyar doları aşmış olacağız. Bu rakamlar çok büyük değil ama bu seviyelere 400 milyon dolarlardan gelindiğini de hatırlatmak isterim. İnşallah bu rakamı daha da artırırız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz