Kayseri’nin kasım ayı ihracatı 130 milyon dolar oldu

Kayseri’nin 2011 Kasım ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak,...

Kayseri’nin 2011 Kasım ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak, 130,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
İhracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracat rakamlarımız geçen yıla oranla artarak devam ediyor. Ancak kasım ayı ihracatında bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında bir küçülme söz konusu. Bunun da Orta Doğu ülkelerine yaptığımız ihracatta kara yolu geçişlerinde meydana gelen ciddi sıkıntılardan kaynaklanmakta olduğunu düşünüyoruz. Bu ay üyelerimiz tarafından 107 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Kasım ayı ihracat rakamlarımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak 130,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.” dedi. Aralık ayı rakamlarında bir miktar artış beklediklerinin altını çizen Başkan Boydak, geçen yıl koymuş oldukları 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefini rahatlıkla gerçekleştirmiş, hatta bir miktar da geçmiş olacaklarını belirterek, performanslarından dolayı tüm ihracatçı firmalara teşekkür etti.
İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. AŞ, Boydak Dış Ticaret AŞ ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz