Kayseri’nin modern spor salonu var, basket takımı yok

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehre önemli bir kongre merkezi ve spor salonu kazandırdı. Ulusal ve uluslar...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehre önemli bir kongre merkezi ve spor salonu kazandırdı. Ulusal ve uluslar arası organizasyonlara maçlara ev sahipliği yapan kongre merkeziyle birlikte en çok sorgulanan ise basketbol birinci liginde şehrin takımının olmaması oldu.
Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Federasyon İl Temsilcisi Ömer Yağmur, Kayseri’ye kazandırılan tesislerden sonra birinci ligde basketbol takımının bulunmamasının önemli bir eksiklik olarak nitelendirdi. Sadece futbolun değil aynı zamanda basketbolunda ön plana çıkmasını isteyen Yağmur, bu konuda üzerilerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Yağmur, erkekler basketbol birinci liginde bir takımın yer almasıyla birlikte sahip olunan tesislerinde katkısıyla Kayseri’den basketbol camiasına önemli sporcuların kazandırılacağına da inandıklarını dile getirdi.
Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonu 23 Mayıs 2008 yılında hizmete açıldı. 30 bin metrekare kapalı alana sahip kongre merkezi, 7 bin 200 koltuk kapasitesi, 12 loca ve 300 kişilik basın tribününe yer alıyor. Ayrıca 10 adet soyunma odası bulunuyor. Kongre merkezi ve spor salonu bu özellikleriyle sportif faaliyetlerinde merkezi oldu.
Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi kurtaran salon, şampiyonanın A grubu maçlarına ev sahipliği yaptı. Birçok organizasyona, ulusal ve uluslar arası sportif faaliyetlere ev sahipliği yapan salonun tek eksiği olarak Kayseri’nin bir basketbol takımı olmaması gösteriliyor. Salon, son olarak Erkekler Basketbol 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda iki ezeli Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray maçına ev sahipliği yaptı. Erciyes Cup Şampiyonası’nın da oynandığı salonla ilgili teknik, fiziki her türlü alt yapının tam olarak değerlendirilmesi için erkekler basketbol liginde mücadele edecek bir basket takımının oluşturulmasına dikkat çekiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz