Kayseri’nin yıllık nüfus artış hızı yüzde 17 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, Kayseri’nin...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, Kayseri’nin toplam nüfusu 31 Aralık 2011 itibariyle önceki yıla göre artarak, 1 milyon 255 bin 349 oldu. Yıllık nüfus artış hızı da yüzde 16,63 olarak gerçekleşti.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2007 yılında kurulan ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) tarafından güncellenen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS)’nden alınan nüfusla birlikte, kurumsal yerlerde kalan nüfus dikkate alınarak hesaplandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Buna göre Kayseri’nin 2011 nüfus verileri şöyle: "İl ve ilçe merkezlerinin toplam nüfusu 1 milyon 90 bin 530. Belde ve köylerin nüfusu 164 bin 819. Cinsiyete göre toplam nüfusun 631 bin 165’ini erkek, 624 bin 184’ü kadınlar oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz