Kayserispor, aslan avına hazırlanıyor

Kayserispor, hafta sonu deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, İstanbul'dan 3 puanla döneceklerine inandığını söyleyerek, "Sivasspor ve Vestel Manisaspor maçlarındaki oyunumuzu sergilersek Galatasaray'ı yeneriz" dedi.

Kadir Has Tesisleri'nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapılan antrenmanda Kayserisporlu futbolcular, teknik ve taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Antrenmanda futbolcuların morallerinin hayli yüksek olduğu gözlendi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Galatasaray ile oynayacakları maçın her iki takım için de büyük önem taşıdığını belirterek, "Hedefi büyük iki takımın maçı olacak. Bu maç Galatasaray için önemli olduğu kadar Kayserispor için de çok önemli. Eğer Sivasspor ve Vestel Manisaspor maçlarındaki mücadeleyi, hırsı, oyun felsefesini Ali Sami Yen Stadı'nda sergilersek, kazanan tarafın Kayserispor olacağına inanıyorum. Beşiktaş'ın deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçın sonucu ne olur, onu kestirmek mümkün değil, ama biz şansımızı sonuna kadar zorlayıp, Ali Sami Yen Stadı'nda bizi mutlu edecek, bize inananları gururlandıracak sonucu alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

UEFA yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Sağlam, "Maalesef ipler bizim elimizde değil. Kazansak bile Trabzonspor'un puan kaybetmesi bize UEFA yolunu açacak. Ama şunu söylüyorum, UEFA Kupası olur, İntertoto Kupası olur, Kayserispor Avrupa Kupaları'nda yer alacak. Biliyorsunuz İntertoto Kupası'nda Macar ve Yunan temsilcilerini geçtiğiniz zaman UEFA Kupası'na katılıyorsunuz. Biz elimizden geleni yapacağız, takdiri de Allah'a bırakacağız" dedi.

Transfer çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Sağlam, "Dış transferde Real Zaragoza'dan Toledo ile sözleşme imzaladık. Bir başka futbolcu ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ufak tefek pürüzler var, onları çözmeye çalışıyoruz. Bu sezonki kadromuzdan hiçbir oyuncumuzu bırakmayacağız. Büyük takımların da istediği, gözde oyuncularımızı bırakmayacağız. Bu başarıyı yakalayan kadronun üzerine yerli oyuncular ile beraber 4 veya 5 futbolcu alıp transferi kapatmayı düşünüyoruz. Sayıyı da fazla şişirmenin anlamı yok. Zaten oturmuş bir kadromuz var. Tespit ettiğimiz eksik yerlere takviyeler yaparak, amacımıza ulaşmayı istiyoruz. En azından Kayserispor'un bu sene ligde sergilediği performansın üzerine çıkaracak bir kadro kurmak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sarı-kırmızılı futbolcu Aydın ise, hafta sonu oynayacakları maçın hem kendileri hem de Galatasaray için zor geçeceğini söyleyerek, "UEFA Kupası'na katılma şansımız hala devam ediyor. Galatasaray karşısında Pazar günü sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. Biz futbolda düşüş yaşadığımıza inanmıyorum. Sadece skor anlamında 6-7 haftalık bir periyodda bir düşüş yaşamıştık Ama son 2 haftadır çok iyi neticeler aldık. Galatasaray maçında bunun devam edeceğini düşünüyorum. Zor bir maç olacak, ama sahadan 3 puanla ayrılmayı istiyoruz. Şu anda bizim üstümüzde Trabzonspor var. Trabzonspor'un da Beşiktaş karşısında puan kaybetmesini istiyoruz" dedi.

Başarılı futbolcu Alex Yordanov da, Galatasaray ile çok önemli bir maç oynayacaklarını söyleyerek, "Bizim için çok önemli bir maç, Galatasaray için de çok önemli. Çok zevkli bir maç olacak. Kim daha iyi oynarsa o kazansın. İnşallah biz kazanırız. Galatasaray maçında sahaya galibiyet için çıkacağız. İstanbul'a 3 puan için gidiyoruz" diye konuştu.

Ganalı defans oyuncusu Johnson ise, "Galatasaray şampiyonluk için biz de UEFA Kupası'na katılmak için mücadele ediyoruz. Çok güzel ve zor bir maç olacak. Galatasaray için de çok zor bir maç olacak. İstanbul'a 3 puan için gideceğiz. Bizim için 6 hafta biraz kötü geçti, ama son iki haftada toparlandık. Ligin son maçında 3 puan almayı çok istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam