Kayserispor'dan "jet" Yükseliş

Kayserispor, ligin son 6 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak, 8 basamak yükseldi. Sarı-kırmızılılar, bu başarısıyla ligde son 6 haftada

Kayserispor, ligin son 6 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak, 8 basamak yükseldi. Sarı-kırmızılılar, bu başarısıyla ligde son 6 haftada en fazla puan toplayan takım oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yenerek, 3 puan alan Kayserispor'un son haftalarda yükselen performansı dikkati çekiyor.

İkinci yarının ilk maçında, deplasmanda Bursaspor'a 2-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmadan sonra yenilgiyi unuttu. Kayserispor ligde son 6 maçta 5 galibiyet aldı, 1 beraberlik aldı. Kayseri temsilcisi son 6 haftada gösterdiği performansla 16 puan alarak, ligin en fazla puan toplayan takımı oldu. Kayserispor'u bu haftalarda 14 puan toplayan lider Galatasaray takip ediyor.

Reklam
Reklam

-8 basamak yükseldi-

6 hafta öncesine kadar küme düşme potası yakınlarında yer alan Kayserispor, aldığı puanlarla kendine ligin üst sıralarında yer edindi. 18. hafta sonunda 19 puanla 15. sırada bulunan Kayserispor, 6 haftada topladığı 16 puanla 8 basamak yükselerek, 35 puanla 7. sıraya yerleşti.

-6 maçta 10 gol attı, 2 gol yedi-

Kalesinde 6 maçta sadece 2 gol gören Kayserispor, rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılıar, Eskişehirspor'a 3, Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve Mersin İdmlanyurdu'na 2, Gençlerbirliği'ne de 1 gol attı. Bu dönemde sadece Orduspor ile sahasında yaptığı ve 0-0 berabere kaldığı maçta gol atamayan Kayserispor, kalesinde gördüğü 2 golü de Aksihar Belediyespor ile Mersin İdman Yurdu'dan yedi.

-Maçlar ve sonuçlar-

Kayserispor'un ligde yaptığı son 6 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

Kayserispor-Medical Park Antalyaspor: 2-0

Akhisar Belediyespor-Kayserispor....: 1-2

Kayserispor-Orduspor................: 0-0

Eskişehirspor-Kayserispor...........: 0-3

Reklam
Reklam

Kayserispor-Gençlerbirliği..........: 1-0

Kayserispor-Mersin İdmanyurdu.......: 2-1

-"Sezon başından beri takımımıza güveniyorduk"-

Kulüp Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak takımlarının son haftalarda gösterdiği performanstan memnun olduklarını belirtti.

Kaliteli ve genç oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarını dile getiren Ortaköylüoğlu, son haftalardaki başarının genç oyunculara güvenip, sabretmenin sonucunda geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hızlı yükselişimiz bizim için sürpriz değil, takımımızın kalitesini gösteriyor. Sezon başından beri takımımıza güveniyorduk. Kötü sonuçlar aldığımız zaman bile bunun bir geçiş dönemi olduğunu biliyorduk. Ligin bir kaç maç değil, uzun bir maraton olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bütün planlarımızı ve hedeflerimizi ona göre yapıyoruz. Ligin ilk yarısına iyi başlayamamıştık ama iyi başlamamış olsak bile takımımıza olan inancımızdan ve güvenimizden hiç bir zaman şüphe etmedik. Son haftalarda aldığımız galibiyetlerden dolayı rehavete girmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çıkışımızı sürdürerek daha da yukarılara yükselmek istiyoruz. Önümüzde 9 maç var. Bu maçlardan alabileceğimiz kadar puan alarak, ligi iyi bir konumda bitirmeyi arzu ediyoruz."

Reklam
Reklam

Taraftarların takımın başarısında büyük rol oynadığını vurgulayan Ortaköylüoğlu, "Kayserispor taraftarı takımımızın ilk yarıdaki aldığı kötü sonuçlardan şimdiki durumuna gelmesinde büyük paya sahip. Onlara, takımlarını yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. Onların desteğiyle takımımızın daha da iyi yerlere geleceğinden hiç şüphemiz yok" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: