Kaz Dağları’nda Yangın

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları’nda çıkan orman yangınında 3 hektar kızılçam ormanı kül oldu. Pınarbaşı...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları’nda çıkan orman yangınında 3 hektar kızılçam ormanı kül oldu. Pınarbaşı köyüne kadar gelen alevler tam zamanında söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde, Kaz Dağları’nda bulunan Pınarbaşı köyünün alt kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bölgeye Orman Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’nden 1 söndürme helikopteri ve çok sayıda arozöz sevk edildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmalarına Edremit Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Zeytinli Belediyesi ve Akçay Belediyesi’nden itfaiye araçları da katıldı. Alevler, Pınarbaşı köyüne yaklaşınca köylüler de harekete geçerek kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. Köyde tedbir alan itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarını hızlandırarak köyü yanmaktan son anda kurtardı. Köy yolunda bir elektrik direği yandı ve kopan kablolardan çıkan kıvılcımlar bir evin çatısına zarar verdi. Evlere 3-4 metre mesafe kala söndürülen yangın alanına İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül de girerek incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Köylüler, köye yangın vanaları yapılmasını isteyerek, itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Yanan alanda kaplumbağa ve bazı küçük hayvanlar telef oldu. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 3 hektar kızılçam ormanının yandığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: